• Business

    Amazon: Ξεκινά το νέο γύρο απολύσεων που θα επηρεάσει 18.000 εργαζόμενους

    • Bloomberg
    Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon

    Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon


    Η Amazon.com, που παλεύει με την επιβράδυνση της αύξησης των διαδικτυακών πωλήσεων και προετοιμάζεται για μια πιθανή ύφεση, είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν νέο γύρο μεγάλων περικοπών θέσεων εργασίας.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα απολύσει περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές που κάνει στην ιστορία της.

    Οι απολύσεις ξεκίνησαν πέρυσι και έγιναν αρχικά περισσότερο αισθητές στον τομέα συσκευών και υπηρεσιών (Devices and Services), που κατασκευάζει την ψηφιακό βοηθό Alexa και τα έξυπνα ηχεία Echo. Ο τελευταίος γύρος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Ιανουρίου, θα επηρεάσει κυρίως το τμήμα λιανικής και το ανθρώπινο δυναμικό.

    Αν και οι περικοπές αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% περίπου του συνολικού εργατικού δυναμικού, το οποίο περιλαμβάνει ωρομίσθιο προσωπικό εκατοντάδων χιλιάδων στις αποθήκες και την παράδοση, αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% των 350.000 υπαλλήλων γραφείου της Amazon σε όλο τον κόσμο.

    «Η Amazon κατάφερε στο παρελθόν να αντιμετωπίσει τις αβέβαιες και δύσκολες οικονομικές συνθήκες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Andy Jassy νωρίτερα αυτό το μήνα σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους. «Αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε τις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες μας με μια ισχυρότερη δομή κόστους».

    Η Amazon είναι μεταξύ πολλών μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που περιορίζουν τις θέσεις εργασίας τους, συμπεριλαμβανομένων των Cisco Systems, Intel, Meta Platforms, Qualcomm και Salesforce.

    Στο σημείωμά του, ο Jassy επισήμανε ότι η εταιρεία, με έδρα το Σιάτλ, θα παρέχει πακέτα αποζημίωσης, μεταβατικά οφέλη για την υγεία και βοήθεια για την εύρεση εργασίας στους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν από τις περικοπές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Amazon: Σχεδιάζει να κλείσει τρεις μονάδες αποθήκευσης στη Βρετανία



    ΣΧΟΛΙΑ