• Business

    ΔΕΗ: Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση για τα μέλη στο ΔΣ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Αλλαγές στο καταστατικό της ΔΕΗ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της εταιρείας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σε σχέση με την επιλογή μελών για το Διοικητικό της Συμβούλιο με την πλήρη και ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων της νομοθεσίας για την εταιρική διακυβέρνηση όσον αφορά τη διαδικασία ανάδειξης των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

    Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα με συμμετοχή του 64,28% των μετόχων και ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με ποσοστό 99,1%.

    Ειδικότερα, αποφασίστηκε η «απάλειψη οποιασδήποτε εξαίρεσης σχετικά με τη διαπίστωση της πλήρωσης των κριτηρίων καταλληλότητας των μελών του Δ.Σ.

    Όλα τα μέλη θα πρέπει να κρίνονται κατάλληλα προς εκλογή περιλαμβανομένων και εκείνων που εκπροσωπούν τους εργαζομένους της εταιρείας».

    Αναφέρθηκε από τη διοίκηση «ως προς τη διαδικασία διακρίβωσης της καταλληλότητας πρέπει ομοίως να ισχύει η ίδια διαδικασία για όλα τα μέλη του Δ.Σ., δηλαδή η αξιολόγηση να γίνεται από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, Αμοιβών και Προσλήψεων (ΕΥΑΠ) και τελικά να τίθεται στην κρίση της γενικής συνέλευσης».

    Πέραν αυτής της αλλαγής η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ  αποφάσισε την τροποποίηση διάταξης του άρθρου 9 του καταστατικού όσον αφορά τον αριθμό των μελών του Δ.Σ. – εκπροσώπων των εργαζομένων και  τα περιόρισε σε ένα μέλος αντί δύο μέλη που ίσχυε.

    Όσον αφορά τη διαδικασία για την επιλογή των υποψηφίων εκπροσώπων εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας, η ΓΕΝΟΠ θα υποβάλει λίστα προσώπων στην ΕΥΑΠ, η οποία και θα αξιολογεί με βάση τα κριτήρια καταλληλότητας και στη συνέχεια θα προτείνει προς εκλογή από τη Γενική Συνέλευση.



    ΣΧΟΛΙΑ