• Ενέργεια

    ΔΕΗ: Δημοσιεύθηκε η νέα προκήρυξη για τα λιγνιτικά – Έως 19 Μαρτίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος


    Εγκρίθηκε από το σημερινό ΔΣ και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ η νέα προκήρυξη του διαγωνισμού για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των αποεπενδυόμενων επιχειρήσεων της Μελίτης και Μεγαλόπολης. Σύμφωνα με την προκήρυξη, στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης των προαναφερόμενων μονάδων καλούνται να συμμετάσχουν ονομαστικά οι συμμετέχοντες στον προηγούμενο διαγωνισμό αλλά και νέοι επενδυτές.

    Η καταληκτική  ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 19η Μαρτίου, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν σε 59 ημέρες από σήμερα, δηλαδή μέχρι τις 8 Μαΐου.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται, στις 19 Μαρτίου θα ελεγχθούν τα προσόντα των ενδιαφερομένων κι όσοι πληρούν τα όρια και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας. Αμέσως μετά στις 20 Μαρτίου θα ανοίξει το VDR για τον τεχνικοοικονομικό έλεγχο που θα κάνουν οι υποψήφιοι επενδυτές και την ίδια μέρα θα τους παραδοθεί το πρώτο σχέδιο του SPA (Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών).

    Θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση SPA με τον πρώτο κύκλο να ολοκληρώνεται γύρω στις 30 Μαρτίου.

    Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και στις 23 Απριλίου θα συμφωνηθεί το τελικό κείμενο του SPA. Από τότε και μέχρι τις 8 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι τις δεσμευτικές τους προσφορές με στόχο ο προτιμητέος επενδυτής να επιλεγεί αμέσως μετά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): China Energy και CMEC και… τα μυστικά της Αχλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ