Ενέργεια

ΔΕΗ: Γυρίζουν σε κέρδη Μελίτη και Μεγαλόπολη

  • NewsRoom


Στην κερδοφορία περνούν σταδιακά οι θυγατρικές της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και Μελίτης που περιλαμβάνουν τις υπό αποκρατικοποίηση λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, με βάση τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου 2018 που γνωστοποιήθηκαν επισήμως από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο στη ΔΕΗ την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η Μεγαλόπολη στο τέταρτο τρίμηνο κατέγραψε μηδενικά κέρδη ενώ η μονάδα της Μελίτης είχε ζημιές ύψους 0,9 εκατομμυρίων ευρώ (έναντι ζημιών 3 και 5 εκατομμυρίων αντίστοιχα στο προηγούμενο τρίμηνο). Σε συνδυασμό με τη σημαντική ελάφρυνση του εργατικού κόστους (κυρίως στη Μεγαλόπολη), λόγω της εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου, την αναμενόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγκριση για την αποζημίωση των μονάδων για τη διαθεσιμότητα ισχύος, καθώς και την πιο ευέλικτη διαχείριση που θα είναι σε θέση να ασκήσουν οι ιδιώτες επενδυτές που θα ενδιαφερθούν για τις μονάδες, οι δύο θυγατρικές καθίστανται κερδοφόρες, σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Το χρονοδιάγραμμα για την αποεπένδυση των μονάδων παραμένει μέχρι στιγμής ως είχε εγκριθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Δηλαδή, η κατάθεση των προσφορών – αν δεν υπάρξει νέα παράταση- θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και η κατακύρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στις 31 Ιανουαρίου.

Ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι την Παρασκευή εγκρίθηκε από το αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αποζημίωση και της νέας μονάδας της ΔΕΗ Πτολεμαΐδας με Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΗ: Δεν πληρώνει παλιές οφειλές στην Αχλάδα – Δυναμιτίζει τη μείωση κόστους στη Μελίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Στις 23 Ιανουαρίου η υποβολή των προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγαλύτερη «προίκα» στα λιγνιτικά της ΔΕΗ: Τι αλλάζει στα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος, τι προβλέπεται για τους εργαζομένουςΣΧΟΛΙΑ