• Business

    ΔΕΗ: Εγκρίθηκε γραμμή χρηματοδότησης 160 εκατ. ευρώ-Επενδύσεις 686,7 εκατ. ευρώ το 2019

    • NewsRoom

    Μανώλης Παναγιωτάκης – Πρόεδρος ΔΕΗ


    Τους οικονομικούς όρους νέας χρηματοδότησης ύψους 160 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας με μία εφάπαξ αποπληρωμή στη λήξη του δανείου και ανταγωνιστικό επιτόκιο, έχουν εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ και η Επιτροπή Πιστοδοτήσεων της Τράπεζας Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου – Black Sea Trade & Development Bank (υπό την τελική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Επιχείρηση.

    Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου της ΔΕΗ Α.Ε.

    Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί την έναρξη μίας σημαντικής συνεργασίας με την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (με έδρα την Θεσσαλονίκη), η οποία υποστηρίζει επενδυτικά έργα στον τομέα της ενέργειας με μεγάλη σημασία για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

    Επενδύσεις 686,7 εκατ. ευρώ το 2019

    Πρωταθλητής επενδύσεων και το 2019 η ΔΕΗ. Ο προϋπολογισμός τη Επιχείρησης για φέτος προβλέπει συνολικές επενδύσεις ύψους 686,7 εκατ. ευρώ! Επισημαίνεται ότι για την περίοδο 2015 – 2019 οι συνολικές επενδύσεις ξεπερνούν τα τρία δισ. ευρώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΕΗ: Στάση αναμονής από Σταθάκη στο risky game Παναγιωτάκη για τους λιγνίτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλαλούμ ΔΕΗ-Χαλυβουργικής για τη μισθοδοσία των εργαζομένων



    ΣΧΟΛΙΑ