• Business

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Προς προκήρυξη 500 MW φωτοβολταϊκό στην Πτολεμαΐδα

    Κωνσταντίνος Μαύρος ΔΕΗΑΝ

    Κωνσταντίνος Μαύρος Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες


    Στην προκήρυξη ενός ενιαίου μεγάλου φωτοβολταϊκού έργου περίπου 500 MW στην Πτολεμαΐδα, θα προχωρήσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, είπε μιλώντας σε συνέδριο  ο CEO της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαύρος.

    Το εν λόγω έργο θα έχει τρεις υποσταθμούς και θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Επιπρόσθετα, επισήμανε πως μέχρι τέλους του 2022, η εταιρεία σχεδιάζει να προκηρύξει σε σύνολο έργα άνω του 1 GW, γεγονός που υποδεικνύει επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος.

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες -RWE Renewables   

    Τον Οκτώβριο εξάλλου αναμένεται να συσταθεί και να ξεκινήσει να λειτουργεί το κοινό εταιρικό σχήμα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables (θυγατρικής της RWE), με σκοπό την υλοποίηση φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος έως 2 GW στη χώρα μας.

    H «πράσινη» σύμπραξη των δύο εταιρειών, στοχεύει στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, που προβλέπει η συμφωνία των δύο ενεργειακών Ομίλων.

    Όπως είναι γνωστό, στο Joint Venture κάθε μέρος πρόκειται να εισφέρει φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος έως 1 GW ενώ τα πρώτα πάρκα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται ήδη από το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.



    ΣΧΟΛΙΑ