• Business

    ΔΕH: Εν αναμονή της ΡΑΕ και του market test για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

    • NewsRoom
    ΔΕΔΔΗΕ: Μεγάλες προσδοκίες για το τίμημα φέρνουν οι δεσμευτικές των 4 funds

    Γιώργος Στάσσης. Επικεφαλής ΔΕΗ


    Αφού καθοριστεί το πλαίσιο από τη ΡΑΕ, τον επόμενο μήνα, η Goldman Sachs, ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ θα ξεκινήσει το market test προκειμένου να ελέγξει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εκφραστεί όχι μόνο από ευρωπαίους διαχειριστές αλλά και από funds που επενδύουν στις σταθερές ρυθμιζόμενες αποδόσεις.

    Χρονοδιάγραμμα

    Ακολούθως θα ξεκινήσει η σύνταξη του κειμένου του διαγωνισμού, ώστε, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό να δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο. Με ένα  δίμηνο προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, την άνοιξη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

    Το υπό έγκριση business plan του ΔΕΔΔΗΕ για την περίοδο 2021 – 2024, προβλέπει επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ περιλαμβανομένου του έργου εγκατάστασης 7,5 εκατ. έξυπνων μετρητών.

    Όπως ανέφερε πρόσφατα ο  υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κωστής  Χατζηδάκης το έργο, προϋπολογισμού 850 εκατ. ευρώ θα επιδιωχθεί να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ