ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η QatarEnergy αναβάλλει την έναρξη του προγράμματος επέκτασης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έως και το τέλος του έτους.
Η εταιρεία πρόσφατα ενημέρωσε τους μετόχους και τους αγοραστές ότι η παραγωγή από τη μονάδα North Field East θα ξεκινήσει μόνο το δ’ τρίμηνο, σημειώνοντας μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια για το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Το έργο θα μπορούσε ακόμη και να μεταφερθεί στο 2027, ανέφερε μία από τις πηγές.
Η QatarEnergy δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.
Το έργο του Κατάρ αποτελεί μέρος ενός ρεκόρ νέας προσφοράς που αναμένεται να πλημμυρίσει την αγορά μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις έργων σε όλο τον κόσμο -σε συνδυασμό με την προσπάθεια της Ευρώπης να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο με LNG– συνεχίζουν να αναβάλλουν την εμφάνιση πλεονάσματος.
Η ConocoPhillips, μέτοχος στο έργο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η επέκταση προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2ο μισό της φετινής χρονιάς. Η North Field East αποτελεί την πρώτη φάση της τεράστιας επέκτασης του Κατάρ, η οποία σχεδόν θα διπλασιάσει την εξαγωγική του ικανότητα σε 142 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2030.
Ο λόγος της καθυστέρησης δεν είναι άμεσα σαφής, σύμφωνα με τις πηγές. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό για τέτοιου είδους μεγάλα έργα να καθυστερούν για μήνες καθώς πλησιάζει η εκκίνηση, ώστε να επιλυθούν τεχνικά ζητήματα. Το εργοστάσιο εξαγωγών Golden Pass της QatarEnergy στις ΗΠΑ είχε επίσης καθυστερήσει, εν μέρει λόγω της πτώχευσης της κύριας εργολήπτριας Zachry Holdings Inc.
Τα έργα LNG αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και αύξηση κόστους.
Παράλληλα, το Κατάρ εξακολουθεί να χρειάζεται πελάτες για την επέκτασή του, καθώς μεγάλο μέρος της προγραμματισμένης προσθήκης στην προσφορά δεν έχει δεσμευτεί ακόμα σε μακροπρόθεσμους αγοραστές. Αυτό μειώνει κάπως την πίεση στον μεσανατολικό προμηθευτή να βιαστεί με την επέκταση των εξαγωγών.
Διαβάστε επίσης
Alphabet (Google): Προσπάθεια άντλησης περίπου $15 δισ. από την πώληση ομολόγων στις ΗΠΑ
Wilson (Morgan Stanley): Γιατί το ράλι των τεχνολογικών μετοχών έχει ακόμη καύσιμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπόθεση κατασκοπείας: Στο μικροσκόπιο ο «Στίβεν» και η στρατολόγηση του σμηνάρχου
- ΑΑΔΕ για αγρότες: Άνοιξε το σύστημα υποβολής της Ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για διορθώσεις
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων στη γραμμή Κιάτο – Πειραιάς – Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
- Νέα Υόρκη: Μετά από 1 μήνα απεργία, 10.500 νοσηλευτές κατέληξαν σε συμφωνία με τα νοσοκομεία τους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.