• Business

    Δεύτερο πακέτο κόκκινων δανείων πουλά η Eurobank

    Eurobank

    Eurobank


    Το δεύτερο πακέτο κόκκινων δανείων που είχε προαναγγείλει βγάζει προς πώληση η διοίκηση της Eurobank. Το χαρτοφυλάκιο με την επωνυμία Zenith – σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews – αθροίζει συνολικά δάνεια 2 δις ευρώ, η ονομαστική αξία των οποίων είναι 1,1 δις ευρώ και περιλαμβάνει πάνω από 181.000 καταναλωτικά δάνεια, χωρίς εξασφαλίσεις.

    Το teaser με τα χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου Zenith βρίσκεται ήδη στα χέρια των υποψηφίων επενδυτών, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές στις αρχές Ιουλίου, ενώ η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών υπολογίζεται στις αρχές Αυγούστου. Στόχος η μεταβίβαση να έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο.

    Πρόκειται για το δεύτερο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων -μετά το Eclipse – που βγάζει προς πώληση η διοίκηση της Eurobank, η οποία έχει ήδη προαναγγείλει και την πώληση στα μέσα του δεύτερου εξαμήνου ενός ακόμα πακέτου, αποτελούμενο από δάνεια με εξασφαλίσεις, Το χαρτοφυλάκιο Zenith περιλαμβάνει δάνεια 131.000 περίπου οφειλετών, η μέση οφειλή των οποίων είναι περί τα 6.000 ευρώ και η μέση διάρκεια καθυστέρησης είναι τα 8 χρόνια.

    Το 35% περίπου αυτών των δανείων είναι οφειλές μεταξύ 10.000 έως 20.000 ευρώ, το 19% οφειλές μεταξύ 5.000 έως 10.000 ευρώ και το 19% περίπου οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ. Ωστόσο το 17,5% των οφειλετών χρωστά από 20.000 έως 30.000 ευρώ, ενώ ένα ποσοστό 10% περίπου οφείλει πάνω από 30.000 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα ονόματα που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα δάνεια της Attica Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fitch: Αναβάθμισε τους δείκτες βιωσιμότητας της Εθνικής και της Alpha Bank

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δανείων της Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ