• Business

    Deal 40 εκατ. ευρώ Πέτρου Παππά – Ιωάννη Μαρτίνου για 5 βίλες στη «μικρή Μύκονο»

    Πέτρος Παππάς - Ιωάννης Μαρτίνος

    Πέτρος Παππάς – Ιωάννης Μαρτίνος


    Ο Πέτρος Παππάς και ο Ιωάννης Μαρτίνος, δύο άνθρωποι της ναυτιλίας, προχώρησαν σε μεγάλο deal στην ξηρά. Συγκεκριμένα, ο πρώτος πώλησε στον δεύτερο πέντε βίλες αξίας 40 εκατ. ευρώ στην Αντίπαρο.

    Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και προβλέπει την πώληση οικοπέδου 30 στρεμμάτων που κατείχε ο Πέτρος Παππάς στο μικρό κυκλαδίτικο νησί.

    Εντός του οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, βρίσκονται συνολικά πέντε βίλες, 5 και 7 δωματίων, μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής, όπως ξέρει πολύ καλά να κτίζει ο κ. Παππάς.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι αγοραστής είναι ο Γιάννης Μαρτίνος, γιος του Ντίνου Μαρτίνου της Thenamaris.

    Ο γόνος του σημαντικού Έλληνα εφοπλιστή δραστηριοποιείται στο χώρο του εφοπλισμού, αλλά έχει γίνει ευρύτερα γνωστός με τη δημιουργία το 2014 μιας πρωτοπόρας πλατφόρμας η οποία προσφέρει ναυτιλιακές υπηρεσίες.

    Η «είσοδος» του Ιωάννη Μαρτίνου στο real estate της Αντιπάρου και των Κυκλάδων γενικότερα, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το μικρό νησί πλέον μετατρέπεται σε μια «μικρή Μύκονο» στην οποία αγοράζουν οικόπεδα και σπίτια διάσημοι Έλληνες και ξένοι.

    Το… Χόλυγουντ εκτόξευσε την Αντίπαρο, από τη στιγμή που ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, ήρθαν στο νησί, απέκτησαν τη δική τους βίλα κι έρχονται κάθε καλοκαίρι φέρνοντας μαζί τους και πολλούς χολιγουντιανούς αστέρες.

    Βεβαίως, στα τέλη της δεκαετίας του 2000 η Αντίπαρος άρχισε να μπαίνει δυναμικά στον «πυρετό» του real estate όταν ο Ιάσωνας Τσάκωνας με την εταιρεία Oliaros άρχισε να κτίζει βίλες σε ένα νησί που λίγοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν εξοχικό, αφού η Πάρος, επισκίαζε τα πάντα και φυσικά η Μύκονος.

    Έχουν παρουσία χρόνια

    Ωστόσο, ο Πέτρος Παππάς, ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες της παγκόσμιας ναυτιλίας, μέτοχος και επικεφαλής της Star Bulk Carriers, μιας κορυφαίας εταιρείας με κεφαλαιοποίηση 2 δισ. δολάρια, είδε τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβει το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων κι έχει επενδύσει εδώ και χρόνια στα ακίνητα της Αντιπάρου.

    Πριν από μερικά χρόνια ο Πέτρος Παππάς πάντρεψε την αγαπημένη του κόρη, Μιλένα, σε έναν γάμο που έμεινε αξέχαστος στην Αντίπαρο.

    Όμως, και ο Γιάννης Μαρτίνος δεν έρχεται για πρώτη φορά στο νησί. Διαθέτει ήδη βίλα σε μια περιοχή όπου έχει το σπίτι του και ο Τομ Χανκς αλλά και ο Ανδρίκος Παπανδρέου.

    Το deal των 40 εκατ. ευρώ θεωρείται εξαιρετικό για τον Πέτρο Παππά καθώς πουλάει σε μια περίοδο όπου οι τιμές των σπιτιών στις Κυκλάδες βρίσκονται στο peak τους.

    Την τελευταία πενταετία οι τιμές των ακινήτων στην Αντίπαρο σημειώνουν ετήσια αύξηση πάνω από 15%. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της εταιρείας Solum, στην Πάρο, η μέση τιμή πώλησης σήμερα είναι 195% υψηλότερη, συγκριτικά με το 2008, αγγίζοντας τα 6.500 ευρώ/τ.μ., έναντι 2.200 ευρώ/τ.μ. Στη δε Μύκονο, η μέση τιμή ανέρχεται σε 10.000 ευρώ/τ.μ., ή 166% υψηλότερα από το προηγούμενο υψηλό του 2008.

    Τα ακίνητα στην Πάρο είναι πολλά και η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν 4.000€/τ.μ. Αντίστοιχα, η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης, κατά το ίδιο διάστημα, ήταν 27,8€/τ.μ.

    Μεγάλη αύξηση τιμών

    Στην Αντίπαρο, όπου τα ακίνητα είναι λιγότερα αλλά η ζήτηση μεγάλη, παρατηρείται ραγδαία αύξηση των τιμών. Πωλούνται βίλες με 1 και 1,5 εκατ. ευρώ ενώ η μέση τιμή πώλησης των σπιτιών ανέρχεται στα επίπεδα των 3.000-3.500 ευρώ.

    Η Αντίπαρος έχει την τελευταία 10ετία τη φήμη του «παράδεισου» των Κυκλάδων αλλά κι ενός ησυχαστηρίου που μπορούν διάσημοι να κάνουν τις διακοπές τους. Από το νησί έχουν περάσει διασημότητες όπως η Νία Βαρντάλος, η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ, ο Μάθιου ΜακΚόναχι, ο Χιου Τζάκμαν. Φήμες για αγορά ακινήτων υπήρξαν και για τον ισχυρό άνδρα της Paramount, Νικ Γιαννόπουλο.

    Ετσι, το νησί «έκτισε» μια φήμη που απογείωσε την κτηματαγορά, με αποτέλεσμα τις εντυπωσιακά υψηλές τιμές των ακινήτων.

    Σήμερα στην Αντίπαρο έχουν βγει προς πώληση πολλές βίλες.

    Για παράδειγμα, βίλα 140 τ.μ. πωλείται 1,1 εκατ. ευρώ.

    Άλλη βίλα 350 τ.β. στον Αγιο Γεώργιο διατίθεται προς 1,7 εκατ. ευρώ και έτερο ακίνητο στην ίδια περιοχή, επιφάνειας 160 τ.μ. πωλείται 1,2 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέτρος Παππάς: Το story του χαρισματικού εφοπλιστή που δημιουργεί τον γίγαντα των bulkers

    Πέτρος Παππάς: Το μπαράζ των deals που πέτυχε ο εφοπλιστής σε μία δεκαετία και γιγάντωσε τη Star Bulk
    Η Signal του Ιωάννη Μαρτίνου συμμετέχει σε επένδυση €2,5 εκατ. με την Flagship Founders



    ΣΧΟΛΙΑ