• Business

    Δ. Τζώρτζης: Στόχος μας η επέκταση της ΔΕΠΑ σε περιφερειακό διανομέα

    ΔΕΠΑ

    Δημήτρης Τζώρτζης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΠΑ


    Στόχος είναι η ΔΕΠΑ να επεκταθεί και να καταστεί περιφερειακός διανομέας, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Τζώρτζης, εν όψει της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της.

    Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, o κ. Τζώρτζης έπλεξε το εγκώμιο της εταιρείας, εκθειάζοντας τις προοπτικές που διαθέτει και εξαίροντας τη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία.

    Η εταιρεία, κατά τον ίδιο, διαθέτει διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, μια υγιή χρηματοοικονομική εικόνα και ετήσια έσοδα 2 δισ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ σε 30 χρόνια.

    Ο κ. Τζώρτζης σημείωσε, επιπλέον, ότι η εταιρεία έχει συμφωνήσει με την ΕΝΙ Gas για την πώληση του 51% της ΖΕΝΙΘ (Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλλονίκης- Θεσσαλίας).

    Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η συζήτηση με τη Shell συνεχίζεται, και εκτίμησε ότι όταν ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός της ΔΕΠΑ, θα διαθέτει δραστηριότητα σε λιανική και υποδομές.

    Προέβλεψε μάλιστα, ότι τα επόμενα χρόνια η εταιρεία θα επεκταθεί και ευρύτερα ως περιφερειακός διανομέας. «Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ε.Ε. Μιλώντας στρατηγικά, είμαστε το σταυροδρόμι διαφορετικών πόρων και οδεύσεων. Όλα τα project που διαχειριζόμαστε είναι υψηλού ενδιαφέροντος για την Ε.Ε.» πρόσθεσε.

    «Προχωρούμε στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας και η κατασκευή θα αρχίσει στα τέλη του 2018» απάντησε, τέλος, ερωτηθείς για τα σχέδια του 2019, όταν και εισφερθούν οι ποσότητες αερίου από τον ΤΑP.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλείνει η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Shell για τις Εταιρίες Παροχής και Διανομής Αερίου Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ