• Business

    Δ. Π. Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ): Στα σχέδιά μας κι άλλες εξαγορές, αλλά με προϋποθέσεις

    • NewsRoom

    Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΒΙΑΝΕΞ


    Για την πρόθεση της ΒΙΑΝΕΞ να προχωρήσει και σε άλλες εξαγορές, μετά την απόκτηση της PHARMANEL, μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, κατά την τελετή απονομής διακρίσεων που διοργάνωσε το φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2019.

    Παραλαμβάνοντας το βραβείο, το οποίο απονεμήθηκε για μια ακόμη χρονιά στην ΒΙΑΝΕΞ, στο πλαίσιο της επιβράβευσης των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν για την ικανότητά τους να αναπτύσσονται, το σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό τους, την αξιοσημείωτη εξωστρέφεια και την προσφορά τους στην εθνική οικονομία, ο Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη εξαγορά της PHARMANEL αλλά και τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας.

    «Είναι σημαντικό για εμάς να αναγνωρίζεται η συμβολή μας στην εθνική οικονομία αλλά και στην υγεία των Ελλήνων, τόσο σαν κλάδος όσο και σαν ΒΙΑΝΕΞ. Η εταιρεία που δημιούργησε ο πατέρας μου, η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, συνεχίζει να αναπτύσσεται, με επίκεντρο πάντα την αρχή του Παύλου Γιαννακόπουλου: “Ποιότητα στην Παραγωγή – Φροντίδα για τον Άνθρωπο”. Πρόσφατα ο όμιλος ΒΙΑΝΕΞ εξαγόρασε την εταιρεία PHARMANEL, ώστε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά των γενοσήμων. Στα σχέδιά μας είναι και άλλες εξαγορές, αρκεί όμως να υπάρξει ένα σταθερό και προβλέψιμο πλαίσιο συνολικά για την εγχώρια παραγωγή φαρμάκου», δήλωσε μεταξύ άλλων.

    Ο Δημήτρης Π. Γιανακόπουλος και ως επικεφαλής της ΒΙΑΝΕΞ αλλά και ως πρόεδρος του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), έχει επανειλημμένως αναφερθεί στον ανασταλτικό για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ρόλο που διαδραματίζει το ασταθές πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται τα τελευταία χρόνια ο φαρμακευτικός κλάδος.

    «Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ο δεύτερος στην λίστα κλάδος που συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία μετά τον τουρισμό. Για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στο Ελληνικό φάρμακο, προστίθενται 3,42 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας. Και αντί για κίνητρα για έξτρα επενδύσεις από τον κλάδο, τιμωρείται με επιβάρυνση 94 % εφορία, επιστροφές και εισφορές (29%φ.ε +15%φ.μ +10%ειςφ.αλλ+ 40%rebate -clawback). Με 6% πρέπει να λειτουργήσεις και να έχεις και κέρδος. Και δεν υπολογίζω καν την προκαταβολή φόρου, που εάν προστεθεί στο 94 % σε καθιστά και επίσημα δανειστή της χώρας, άτοκα»,  έγραψε πρόσφατα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.



    ΣΧΟΛΙΑ