• Business

    Δ. Κουτσολιούτσος: Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι και ανακαλεί την απόφαση για αλλαγή ΔΣ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • του Δημήτρη Κόκκορη και του Γιώργου Μανέττα
    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Κάτω από την πίεση των γεγονότων που προκάλεσε η δυναμική απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της αμαρτωλής εταιρείας Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, παίρνει πίσω τα όσα σχεδίαζε να κάνει στην επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση. Η κίνηση αυτή του Δ. Κουτσολιούτσου, ο οποίος δεν προχωρά πλέον προς την κατεύθυνση της αντικατάστασης μελών του δ.σ. με πρόσωπα της δικής του επιλογής, έρχεται να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα του mononews.gr.

    Στο οποίο, σημειωνόταν επί λέξει την περασμένη Παρασκευή: «…οι πληροφορίες λένε ότι ο Δ. Κουτσολιούτσος, βασικός μέτοχος με ποσοστό περίπου 36% στην αμαρτωλή εταιρεία «δέχεται υποδείξεις» να αποσύρει την πολυσυζητημένη του πρόταση ενόψει της γενικής συνέλευσης που έχει προγραμματισθεί να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στον Άγιο Στέφανο. Ακόμη όμως, δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση από πλευράς Κουτσολιούτσου που μαζί με τον γιό του, Τζώρτζη, επιχειρούν να διατηρήσουν στα χέρια τους, τα νήματα των εξελίξεων».

    Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο Δ. Κουτσολιούτσος, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Γιώργος Ιωαννίδης αναφέρει τα εξής:

    «Κύριε Πρόεδρε,

    Ανέγνωσα με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της εταιρείας της 14ης Φεβρουαρίου 2020 για την πρόσκληση παροχής συγκατάθεσης και την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης και εκφράζω για πρώτη φορά θερμές ευχαριστίες προς το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο και προς τα πρόσωπα αυτού, που οδηγούν την εταιρεία στην διαδικασία εξυγίανσης.

    Κατόπιν αυτής της εξέλιξης δεν υφίσταται πλέον ο λόγος για τον οποίον είχα ζητήσει με την από 4 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή μου, να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Για το λόγο αυτόν ανακαλώ με την παρούσα το σχετικό αίτημα μου και αιτούμαι να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη, στην οποία νομίμως είχε προστεθεί.

    Ταυτόχρονα εκφράζω την ευχή προς τη Διοίκηση της εταιρείας να ολοκληρώσει την εξυγίανση της εταιρείας σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους της εταιρείας και ευελπιστώ ότι παρόλο που ανακοινώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης, η Διοίκηση θα μεριμνήσει ώστε να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η εταιρεία.

    Τέλος, εισηγούμαι να πληρωθεί μία από τις κενές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και με κάποιον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, προς τους οποίους εκφράζω επίσης ευχαριστίες για την ανταπόκριση τους στην πρόσκληση για εξυγίανση της εταιρείας.

    Με τιμή

    Δημήτριος Κουτσολιούτσος»



    ΣΧΟΛΙΑ