• Business

    Δ. Δαλακούρας: Νέο deal για την Conbulk Shipping

    ναυτιλία


    Πελάτες της ναυτιλιακής Conbulk Shipping, συμφερόντων του Δημήτρη Δαλακούρα, είναι όπως όλα δείχνουν πίσω από την εξαγορά ενός πλοίου sub-panamax το οποίο πούλησε την περασμένη εβδομάδα η Borealis Maritime.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες και άλλες ναυτιλιακές πηγές, το πλοίο Strauss (χωρητικότητας 2.478 teu, κατασκευής 2005) ανήκει πλέον στον στόλο της Conbulk, με έδρα τον Πειραιά. Το κόστος της εξαγοράς, σύμφωνα με το TradeWinds, ανήλθε στα 8,2 εκατ. δολάρια περίπου.

    Η Conbulk, όπως έχει δηλώσει ο Δημήτρης Δαλακούρας, ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση πλοίων για πελάτες της. Με την προσθήκη του Strauss, ο στόλος της φτάνει τα 12 πλοία (11 boxships και ένα ξηρού φορτίου), σύμφωνα με το VesselsValue.

    Η πιο πρόσφατη προσθήκη στον στόλο της εταιρείας ήταν τα τρία handymaxes που απέκτησαν πελάτες της τον Ιούνιο του 2018.

    Σημειώνεται ότι η Borealis πούλησε τον Μάιο ένα άλλο πλοίο παρόμοιων προδιαγραφών, το Puccini (χωρητικότητας 2.490 teu, κατασκευής 2003) σε εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι έναντι 7,1 εκατ. δολαρίων. Τα δύο αυτά πλοία, μαζί με άλλα 16 boxships και πλοία ξηρού φορτίου, η Borealis τα είχε αποκτήσει το 2015 από την Commerzbank.



    ΣΧΟΛΙΑ