• Ροή Ειδήσεων

    Cyprus Airways: 77.000 επιβάτες τον πρώτο χρόνο και νέες πτήσεις

    • NewsRoom


    Η Cyprus Airways ξεκίνησε πτήσεις προς την Αθήνα το Μάρτιο του 2018,  σε ένα χρόνο μετέφερε 77.000 επιβάτες και συνεχίζει να αναπτύσσεται, αφού στο φετινό θερινό πρόγραμμα, δρομολογεί 7 εβδομαδιαίες πτήσεις στην Αθήνα, 4 στη Θεσσαλονίκη και 2 σε Ηράκλειο, Σκιάθο και Ρόδο.

    Σημειώνεται ότι η κυπριακή κή αγορά είναι η 6η μεγαλύτερη αγορά διεθνών επιβατών, σημειώνοντας αύξηση 7% το 2018. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο, ενώ παράλληλα να διευρύνει τις ταξιδιωτικές επιλογές των Κυπρίων.

    Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα. Όλες οι πτήσεις της Cyprus Airways λειτουργούν με σύγχρονα αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων Οικονομικής.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017 σε 4 προορισμούς.                                                                                                                Τον Ιούλιο 2018 η Cyprus Airways ολοκλήρωσε με επιτυχία  την επιθεώρηση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τον Οκτώβριο 2018, η εταιρεία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).



    ΣΧΟΛΙΑ