ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η CVC Capital Partners Plc κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας συστημάτων συσκευασίας Clevertech SpA, με την αποτίμηση της συναλλαγής να ανέρχεται σε περίπου 800 εκατ. ευρώ (912 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με το Bloomberg.
Η ιταλική εταιρεία κατασκευάζει και σχεδιάζει αυτοματοποιημένα συστήματα για γραμμές παραγωγής, εξυπηρετώντας κλάδους όπως οι ζωοτροφές για κατοικίδια, τα ποτά, τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και τα κρασιά και αλκοολούχα ποτά.
Η CVC, μέσω του επενδυτικού της κεφαλαίου CVC Capital Partners IX, θα αποκτήσει τον έλεγχο της Clevertech από την εταιρεία REFA της οικογένειας Reggiani, η οποία θα επανεπενδύσει στην επιχείρηση διατηρώντας μειοψηφική συμμετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Ο ιδρυτής της Clevertech, Giuseppe Reggiani, θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη διεθνή επέκταση της Clevertech και θα επιταχύνει την αναπτυξιακή της πορεία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 2025 κατέγραψε κύκλο εργασιών 236 εκατ. ευρώ και EBITDA 70 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ CVC έχει εντείνει τη δραστηριότητά της στην ιταλική αγορά τους τελευταίους μήνες. Τη Δευτέρα ανακοίνωσε επίσης συμφωνία για την εξαγορά της Irca SpA, προμηθεύτριας πρώτων υλών για τη βιομηχανία τροφίμων, από την Advent.
Τον Μάιο, σε συνεργασία με τη Groupe Bruxelles Lambert, υπέβαλε προσφορά άνω των 12 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της ιταλικής φαρμακοβιομηχανίας Recordati SpA.
Σύμφωνα με το LIUC Business School, στην Ιταλία ολοκληρώθηκαν 551 συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων το 2025, αριθμός-ρεκόρ που αντιστοιχεί σε αύξηση 32% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της REFA ήταν η JPMorgan, ενώ οι Baldi Finance και Baldi Prati & Partners παρείχαν νομικές συμβουλές. Από την πλευρά της CVC, υπό την καθοδήγηση του εταίρου Giorgio De Palma, σύμβουλοι της συναλλαγής ήταν οι UBS, Bain & Company, EY, Cleary Gottlieb, FRM, Latham & Watkins, καθώς και οι Dabster και dss.
Διαβάστε επίσης:
Volkswagen: Μετωπική σύγκρουση με τους εργαζομένους για περικοπές έως 100.000 θέσεων εργασίας
Theon: Κοντά στην εξαγορά της γαλλικής HGH – Ενισχύει την τεχνολογία antidrone
Κλ. Ναυπάκτου: Μεταβίβαση τριών οριζοντίων ιδιοκτησιών έναντι 1,95 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μείωση εισφορών: Τι κερδίζουν 2,5 εκατ. εργαζόμενοι – Αναλυτικά παραδείγματα για μισθούς έως 3.000 ευρώ
- Τι βλέπουν τα ξένα funds στην ελληνική οικονομία και έρχονται στην Αθήνα
- Νάντια Γκογκοζώτου: Στην τελική ευθεία το Ταμείο Καινοτομίας – Έρχονται οι πρώτες θεραπείες για πρώιμη πρόσβαση
- Τα super κέρδη των τραπεζιτών, το πάρτι διαρκείας Βαρδινογιάννη – Σιάμισιη, το Unfair του Πόλυ, μια… περίεργη προσφορά από τη ΓΕΚ, η επιτυχία του Παππά, ο αξιολάτρευτος Νικόλαος ο Α’ με τις μπαταρίες και ποιος είναι ο μαρτυριάρης του ΔΑΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.