• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    CVC Capital: Κοντά σε συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων με τη Unilever

    • Bloomberg

    Alan Jope, CEO Unilever


    Η CVC Capital Partners βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Unilever που σχετίζονται με την παραγωγή τσαγιού, έναντι 5 δισ. δολαρίων, αναφέρει το Bloomberg.

    To ισχυρό fund πλειοδότησε έναντι των ανταγωνιστικών private equity, συμπεριλαμβανομένου του Advent International, αναφέρουν πηγές. Η συναλλαγή αναμένεται να αποτιμήσει την επιχείρηση σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ (5,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Το deal θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες. Η μετοχή της Unilever, η οποία πουλά επίσης τα σαπούνια Dove και το παγωτό Ben & Jerry’s, σημείωσε άνοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, καλύπτοντας τις αρχικές απώλειες. Ωστόσο, από τις αρχές του έτους υποχωρεί κατά 12%.

    Εκπρόσωποι των Unilever, Advent και CVC Capital Partners αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    H πώληση της επιχείρησης τσαγιού, στην οποία περιλαμβάνεται και η Lipton, θα αποτελέσει μία νίκη που χρειάζεται ο CEO της Unilever, Alan Jope, ο οποίος επιδιώκει να ανανεώσει το χαρτοφυλάκιο της προκειμένου αυτό να συμβαδίζει με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών.

    Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία εγκατέλειψε μια προγραμματισμένη πώληση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, του χαρτοφυλακίου προϊόντων ομορφιάς, αφού απέτυχε να προσελκύσει επαρκές ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, αναφέρουν πηγές.

    Η ζήτηση για τσάι έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια εν μέσω της στροφής των καταναλωτών προς άλλα ροφήματα όπως αυτά με τα βότανα και ο παραδοσιακός καφές.

    Η εταιρεία δήλωσε τον Ιανουάριο του 2020 ότι ξεκινά στρατηγική αναθεώρησης του τμήματος τσαγιού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερική ή πλήρη πώληση του.

    Διαβάστε ακόμα:

    CVC Capital: Προχωρά στην εξαγορά της Glendower Capital



    ΣΧΟΛΙΑ