• Business

    Creta Farms: Το εξώδικο που περιγράφει πώς ο Κ. Δομαζάκης την οδήγησε στο χείλος του γκρεμού

    • NewsRoom
    Eμ. Δομαζάκης

    Eμμανουήλ Δομαζάκις, Μέτοχος και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farms


    Με απαντητικό εξώδικο προς τον Κ. Δομαζάκη, η διοίκηση της Creta Farms παρουσιάζει βήμα-βήμα μία σειρά ενεργειών του που οδήγησαν την εταιρεία στη σημερινή κατάσταση.

    Υποστηρίζει ότι το πρώην μέλος της διοίκησης και μεγαλομέτοχος έδειξε ότι σκοπός του ήταν να «καταστρέψει οικονομικά την Εταιρεία με συκοφαντίες για την επάρκεια των οργάνων της και της Διοίκησής της, διασύροντας την Εταιρεία στο επενδυτικό κοινό, τους πιστωτές, τους καταναλωτές και τους συνεργάτες της».

    Η διοίκηση της Creta Farms επικαλείται μία σειρά ενεργειών και δηλώσεων του Κ. Δομαζάκι, η οποία και προκάλεσε τεράστια ζημιά στην εταιρεία. Γίνεται αναφορά σε συναντήσεις του με Πιστωτές της Εταιρείας κατά τις οποίες διέδιδε ότι δε διαθέτει νόμιμη εκπροσώπηση. Επιπροσθέτως, οι ψευδείς δηλώσεις του περί υποτιθέμενης οφειλής 11.61 εκατ. ευρώ της εταιρείας προς αυτόν, περί υποτιθέμενων εικονικών οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας προκάλεσαν ανασφάλεια και φόβο στο επενδυτικό κοινό και τους Πιστωτές, πλήττοντας τη φήμη, την αξιοπιστία και το εμπορικό μέλλον της.

    Το εξώδικο επισημαίνει ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης της εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρείας ήταν αποτέλεσμα των συκοφαντικών ενεργειών του Κ. Δομαζάκη, όπως και η δραστική μείωση του factoring. Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο μοναδικός λόγος που επικαλέστηκαν στο σύνολό τους οι Πιστώτριες Τράπεζες, γραπτώς και επισήμως, για τη στάση τους, είναι «οι ανυπόστατες διαδόσεις και οι ανεδαφικοί και αβάσιμοι ισχυρισμοί» του Κ. Δομαζάκη.

    Τέλος, η διοίκηση της Creta Farms καταλογίζει στον Κ. Δομαζάκη την αποκλειστική ευθύνη της δυσμενούς κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η Εταιρεία και του καταλογίζει αδιαφορία για τις τύχες των 850 οικογενειών των εργαζομένων της, τα συμφέροντα των μετόχων της, όπως και εκείνα των Πιστωτών, προμηθευτών και συνεργατών της.

    Δείτε ΕΔΩ το εξώδικο των μελών του ΔΣ και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ προς τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη



    ΣΧΟΛΙΑ