• Business

    Credit Suisse: Επαναγορά ομολόγων ύψους 3 δισ. ελβετικών φράγκων

    • Bloomberg
    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse


    Η Credit Suisse ανακοίνωσε την επαναγορά χρεογράφων ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3 δισ. δολάρια), σε μία ένδειξη οικονομική ισχύος μετά τις ανησυχίες για την σταθερότητα της.

    Η προσφορά περιλαμβάνει χρεόγραφα σε ευρώ και στερλίνες αξίας έως και 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (979 εκατομμύρια δολάρια) και μια ξεχωριστή προσφορά για τίτλους σε δολάρια ΗΠΑ έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη σε δήλωση την Παρασκευή.

    Η Credit Suisse παραμένει εγκλωβισμένη στις αναταράξεις που ξέσπασαν λίγες εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση της αναθεώρησης της στρατηγικής της, με τις μετοχές της να έχουν χάσει φέτος περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους.

    Η ελβετική τράπεζα διόρισε τον Αύγουστο τον Dixit Joshi, πρώην στέλεχος της Deutsche Bank, ως οικονομικό διευθυντή της για να αντικαταστήσει τον David Mathers. Η αναθεώρηση της στρατηγικής της Credit Suisse είναι πιθανό να περιλαμβάνει επίσης πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή έξοδο ορισμένων μονάδων της από την αγορά, ενώ αναμένεται να περιορίσει σημαντικά και τη ζημιογόνα επενδυτική τράπεζα.

    Σε ανακοίνωσε σχετικά με την επαναγορά χρεογράφων, η Credit Suisse ανέφερε: «Οι συναλλαγές είναι συνεπείς με την προληπτική μας προσέγγιση για τη διαχείριση της συνολικής σύνθεσης υποχρεώσεων και τη βελτιστοποίηση των δαπανών τόκων και μας επιτρέπουν να εκμεταλλευτούμε τις συνθήκες της αγοράς για να επαναγοράσουμε χρέος σε ελκυστικές τιμές».

    Οι επενδυτές ανησυχούν για το πώς θα καλύψει η τράπεζα το κόστος του σχεδίου της και τι θα σήμαινε αυτό για την κεφαλαιακή της ισχύ, ειδικά σε μια περίοδο που η επενδυτική τράπεζα έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

    «Η επαναγορά ομολόγων είναι ο τρόπος της Credit Suisse να “μπαλώσει” την τρέχουσα κατάσταση, καθώς ελπίζει να μειώσει τα spreads των CDS προτού αξιοποιήσει ξανά την αγορά ομολόγων για άντληση κεφαλαίων», δήλωσε η Alicia Garcia Herrero, επικεφαλής οικονομολόγος Ασίας Ειρηνικού στη Natixis SA.

    «Η Credit Suisse μπορεί επίσης να διάλεξε την κατάλληλη στιγμή, καθώς η τρέχουσα αγορά αποτελεί φέτος ένα από τα λίγα “παράθυρα” για τις εταιρείες που θέλουν να αντλήσουν ομόλογα από τη δημόσια αγορά».

    Διαβάστε ακόμη:

    JP Morgan: Αναβάθμισε τη μετοχή της Credit Suisse

    Credit Suisse: Σκέφτεται να πουλήσει το ιστορικό ξενοδοχείο Mandarin Oriental Savoy



    ΣΧΟΛΙΑ