• Τράπεζες

    JP Morgan: Αναβάθμισε τη μετοχή της Credit Suisse

    • Bloomberg
    Credit Suisse

    Credit Suisse


    Σε αναβάθμιση της μετοχής της Credit Suisse από underweight σε ουδέτερη προχώρησε η JP Morgan, σημειώνοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας πρέπει να επισπεύσει την τελική της αναδιάρθρωση.

    Με τα στελέχη της να την εγκαταλείπουν και τις αρνητικές ειδήσεις να συνεχίζουν να πλήττουν την εικόνα της, οι αναλυτές της JP Morgan ανέφεραν ότι η σαφήνεια από τη πλευρά της τράπεζας για την αναδιάρθρωση της θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της σταθερότητας.

    Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας ανέκαμψαν κατά 5% την Πέμπτη, ανακτώντας ένα μέρος των χαμένων κερδών της, με την μετοχή να έχει χάσει φέτος πάνω από το 50% της αξίας της.

    Τα σενάρια αναδιάρθρωσης

    Η Credit Suisse αναμένεται στο τέλος του μήνα να ανακοινώσει τη στρατηγική της.

    Με την τρέχουσα χρηματιστηριακή της αξία στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, η Credit Suisse θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει μια αύξηση κεφαλαίου που θα αφήσει τους μετόχους της σημαντικά αποδυναμωμένους, αναφέρει η JPMorgan.

    Σε ένα από τα σενάρια που εξετάζει η JP Morgan,  η ελβετική τράπεζα επιτυγχάνει μια σημαντική αναδιάρθρωση με 70% συρρίκνωση της επενδυτικής τραπεζικής , πουλώντας την επιχείρηση SPG, η οποία διαπραγματεύεται τίτλους που υποστηρίζονται από ομάδες ενυπόθηκων δανείων και άλλα περιουσιακά στοιχεία, για λογιστική αξία περίπου 3 δισεκατομμυρίων φράγκα (3,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές

    «Πρέπει να προβεί σε μια αποφασιστική αναδιάρθρωση, αντί για μια άλλη αποσπασματική αναδιάρθρωση παρόμοια με αυτή που έχει γίνει πολλές φορές την τελευταία δεκαετία», αναφέρει η επενδυτική τράπεζα.

    Ένα δεύτερο σενάριο προϋποθέτει «μία μεγαλύτερη αναδιάρθρωση» που θα πιέσει την τιμή της μετοχής, πυροδοτώντας περαιτέρω εικασίες συγχωνεύσεων και εξαγορών καθώς εμφανίζονται οι αρχικές ανησυχίες για τη χρηματοδότηση, όπως σημειώνει η JP Morgan.

    Η Credit Suisse θα μπορούσε να «κλείσει» μια πιθανή εξαγορά του τμήματος λιανικής τραπεζικής από τους σημερινούς της μετόχους, ανέφερε η JP Morgan.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, τέσσερις αναλυτές προτείνουν την αγορά της μετοχής, 16 την αναμονή και οχτώ τη πώλησή της στους επενδυτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Credit Suisse: Σκέφτεται να πουλήσει το ιστορικό ξενοδοχείο Mandarin Oriental Savoy



    ΣΧΟΛΙΑ