• Business

    COSMOTE GROW YOUR BUSINESS: Νέος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης στις ψηφιακές δεξιότητες για επιχειρήσεις

    • NewsRoom

    Για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί πρόκληση, αλλά και τεράστια ευκαιρία. Ευκαιρία να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Όμως, η απόκτηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και των εργαλείων που απαιτεί η σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα δεν χρειάζεται να είναι γρίφος, αφού το COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program έρχεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, να συμβάλει στην κατάρτιση επιχειρήσεων και εργαζομένων με έναν νέο κύκλο μαθημάτων.

    Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου, το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για επιχειρήσεις COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program επιστρέφει ανανεωμένο με νέα μαθήματα και νέα δομή. Συνολικά, τον πρώτο κύκλο παρακολούθησαν πάνω από 1.500 επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ δόθηκαν -κατόπιν online τεστ αξιολόγησης- πάνω από 8.000 βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμέρους μαθημάτων με τη σφραγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και 400 πιστοποιητικά κατάρτισης για όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα μαθήματα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον επέδειξαν δε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, την εστίαση και τον τουρισμό, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή από τον κατασκευαστικό κλάδο και τον χώρο της υγείας.

    Να σημειωθεί ότι και στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Τι είναι το GROW YOUR BUSINESS – Certification Program

    Το GROW YOUR BUSINESS – Certification Program σχεδιάστηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την COSMOTE.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά online.

    Το πρόγραμμα αποτελείται από 10 θεματικές ενότητες, οι οποίες αθροίζουν συνολικά σε 109 ώρες διδασκαλίας από έγκριτους καθηγητές πανεπιστημίου και επικεντρώνονται σε ψηφιακές δεξιότητες σε διάφορους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν: Digital Skills, Ανάπτυξη eCommerce Plan, Logistics, Pricing & ERP, Σχεδιασμός Digital Marketing Plan, Usability & Content Marketing, Search Engines, Social Media, Email Marketing & CRM, Analytics, IoT & ΑΙ, ενώ προστέθηκε και ενότητα για τη σημασία των κριτηρίων ESG στην αξιολόγηση των επιδόσεων μιας επιχείρησης. Η πρώτη ενότητα του προγράμματος ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2024 με την τελευταία θεματική ενότητα.

    Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το σχετικό online τεστ αξιολόγησης, ενώ όσοι παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες θα λάβουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το ΚΕΒΙΔΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τώρα την εγγραφή τους εδώ, καθώς και να μάθουν περισσότερα για τα μαθήματα του Προγράμματος εδώ.

    COSMOTE: Δίπλα στην κοινωνία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Η COSMOTE στέκεται δίπλα στην κοινωνία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σχεδιάζοντας προϊόντα, λύσεις αλλά και δράσεις που θα τις βοηθήσουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αναπτυχθούν. Στις δράσεις ψηφιακής συμπερίληψης που υλοποιεί εντάσσεται και το πρόγραμμα COSMOTE GROW YOUR BUSINESS μέσω του οποίου δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες έχουν εκπαιδευτεί, καλλιεργώντας καινούργιες δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών.

    Από το 2017 που ξεκίνησε, η πρωτοβουλία COSMOTE GROW YOUR BUSINESS έχει γίνει πολύ δημοφιλής εντός της επιχειρηματικής κοινότητας, προσελκύοντας χιλιάδες συμμετέχοντες διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι λαµβάνουν μέρος σε ημερίδες και εργαστήρια.

    1η φάση: (2017-2018) #GrowYourBusiness Digital Training: Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια από έμπειρους ομιλητές διαθέσιμα σε όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το αν είναι πελάτες της COSMOTE και χωρίς καμία εμπορική χροιά. 10 πόλεις σε 12 μήνες. Περισσότεροι από 2.500 συμμετέχοντες και σεμινάρια InStore σε επιλεγμένες απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας (7 σεμινάρια, με περισσότερους από 150 συμμετέχοντες).

    Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, το #GrowYourBusiness – Digital Training έγινε μια σειρά 12 επεισοδίων, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμη περισσότερες ΜΜΕ να εκπαιδευτούν στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Τα επεισόδια αποτελούνταν από επεξεργασμένο υλικό από το δια ζώσης σεμινάριο.

    2η φάση: (2019-2020) #GrowYourBusiness Meet the Experts: Δωρεάν ολοήμερα workshops για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να συναντηθούν με ειδικούς από διαφορετικούς κλάδους και να αντλήσουν έμπνευση και νέες ιδέες για τα επόμενα επιχειρηματικά τους βήματα. Στους ομιλητές του εργαστηρίου συγκαταλέγονταν επιτυχημένοι επιχειρηματίες και εξαίρετοι ειδικοί σε ψηφιακά εργαλεία, τεχνολογία και εμπειρία πελατών. 5 workshops σε 5 μεγάλες πόλεις. Συμμετείχαν περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις.

    Μέχρι το 2020 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε 19 ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Καλαμάτα, Λάρισα, Λαμία, Μυτιλήνη, Βόλο, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Καβάλα, Σέρρες).

    3η φάση: (2021-2022) #GrowYourBusiness – The Digital Sessions: Το 2021 μετά την έλευση του covid, η COSMOTE μετέφερε το GROW YOUR BUSINESS στο ψηφιακό περιβάλλον, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να συμμετέχουν µέσω υπολογιστή ή smartphone, ο καθένας µε τον δικό του ρυθµό, στη σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεµιναρίων GrowYourBusiness – The Digital Sessions. Το Digital Sessions ήταν μια σειρά από 5 διαδικτυακά σεμινάρια, σε θέματα όπως Ψηφιακή Παρουσία, ηλεκτρονικό εμπόριο, Digital Marketing, Απομακρυσμένη Συνεργασία και Ψηφιακές Λύσεις Οργάνωσης Επιχείρησης.

    Κάθε σειρά μαθημάτων ακολουθούνταν από ένα Live Q&A Session όπου οι συμμετέχοντες μπορούσαν να απευθυνθούν σε ειδικούς στους παραπάνω τομείς, ώστε να λύσουν τις απορίες τους και να ακούσουν πρακτικές ιδέες και συμβουλές. Τόσο τα μαθήματα όσο και τα Live Q & As φιλοξενήθηκαν στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube κατά τη διάρκεια του προγράμματος και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τα παρακολουθούν από οπουδήποτε και στον χρόνο που τους εξυπηρετούσε.

    Mέχρι το 2022 πάνω από 75.000 επιχειρήσεις και εργαζόμενοι ωφελήθηκαν, αναπτύσσοντας καινούριες δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών.

    4η φάση: (2022- COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program: Για πρώτη φορά, με τον πρώτο κύκλο αυτού του δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης, η COSMOTE προσέφερε στις ελληνικές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Κατάρτισης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αποτελούνταν από 10 θεματικές ενότητες και 118 ώρες διαδικτυακής εκπαίδευσης από καθιερωμένους καθηγητές πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2023. Μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου, το πρόγραμμα επιστρέφει με δεύτερο κύκλο τον Οκτώβριο του 2023, ανανεωμένο με νέα μαθήματα και νέα δομή, απαντώντας για δεύτερη φορά στην καίρια πρόσκληση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικροµεσαίων επιχειρήσεων.

    ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    Ο Όμιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Βιώσιμης Ανάπτυξης, στηρίζει τη μετάβαση προς μια ψηφιακή κοινωνία ίσων ευκαιριών και χωρίς αποκλεισµούς, που υιοθετεί και ενσωµατώνει τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, ενώ αξιοποιεί στο έπακρο τις αµέτρητες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία.

    Κύρια προτεραιότητα του είναι να καταστήσει δυνατή την ψηφιακή ένταξη για όλους, παρέχοντας ψηφιακές δεξιότητες και μέσα, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Όµιλος σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε άτοµα κάθε ηλικίας και κοινωνικοοικονοµικού υπόβαθρου, µε όραμα να επιδράσει θετικά στις ζωές ~15 εκατομμυρίων ανθρώπων µέσω πρωτοβουλιών ψηφιακής ένταξης έως το 2024.