• Business

    Coca-Cola HBC: Προχωρά στην έκδοση ομολόγου τριετούς διάρκειας 

    • NewsRoom
    Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC

    Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC


    H Coca Cola HBC ανακοίνωσε ότι προχωρά στην έκδοση τριετών ομολόγων σταθερού επιτοκίου σε ευρώ, που θα εκδοθούν από την Εκδότρια στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεσοπρόθεσμων Ομολόγων συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς.

    Τα ομόλογα θα είναι εγγυημένα από την Coca-Cola HBC.

    Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίωσή της: «Η Coca-Cola HBC AG (“Coca-Cola HBC”) και η Coca-Cola HBC Finance B.V. (ο “Εκδότης”) ανακοινώνουν σήμερα την έναρξη μιας έκδοσης Ομολογιών σταθερού επιτοκίου 3 ετών σε ευρώ (τα “Τα Σημειώματα”), θα εκδοθεί από τον Εκδότη στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματός του για Ομολογίες ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπό τους όρους της αγοράς.

    Οι Ομολογίες θα είναι εγγυημένες από την Coca-Cola HBC».

    «Η Coca-Cola HBC σκοπεύει να χρησιμοποιηθεί ένα ποσό ίσο με τα καθαρά έσοδα των Τίτλων για Επιλέξιμα Πράσινα Έργα σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ορίζονται στο Πράσινο Χρηματοοικονομικό Πλαίσιο της Coca-Cola HBC, το οποίο είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της Coca-Cola HBC».

    Σύμφωνα με την εταιρία: «Αυτή η ανακοίνωση πρέπει να διαβαστεί σε συνδυασμό με το Βασικό Ενημερωτικό Δελτίο της 6ης Σεπτεμβρίου 2022 (το “Βασικό Ενημερωτικό Δελτίο”), το οποίο αποτελεί βασικό ενημερωτικό δελτίο για τους σκοπούς του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, καθώς αποτελεί μέρος του εσωτερικού δικαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από δυνάμει του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αποχώρηση) του 2018.

    Θα υποβληθεί αίτηση για εισαγωγή των Ομολογιών στην Επίσημη Λίστα της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς και για διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου plc».

    Υπενθυμίζεται ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2022 η Coca-Cola HBC πέτυχε κέρδη 316 εκατ. ευρώ, με αύξηση 34,5%, με τον όγκο πωλήσεων να ενισχύεται 18,1% και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας να φθάνουν στα 4,2 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 29,6%.

    Τα λειτουργικά κέρδη είχαν άνοδο 21,3% στα 275,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 55,4 εκατ. ευρώ στα 332,9 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα η εταιρεία επανέφερε το guidance για το σύνολο του έτους, «βλέποντας» βελτίωση των συνθηκών στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται, ενώ εκτιμά ότι τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων και τόκων θα διαμορφωθούν φέτος μεταξύ 740 και 820 εκατ. ευρώ.

    Ο επικεφαλής της Cοca Cola ΗBC Ζόραν Μπογκντάνοβιτς σχολιάζοντας τα μεγέθη α’ εξαμήνου υπογράμμισε ότι «συνεχίσαμε να εκτελούμε τη στρατηγική ανάπτυξής με προσήλωση και πειθαρχία. Είμαι ικανοποιημένος που επιτύχαμε ισχυρή οργανική ανάπτυξη, ισορροπημένη μεταξύ όγκου και εσόδων ανά περίπτωση. Η τιμολόγηση, το μείγμα και η αποδοτικότητα κόστους βοήθησαν στον μετριασμό των αυξήσεων του κόστους εισροών, υποστηρίζοντας την επιτυχημένη μετατροπή της αύξησης των εσόδων σε κέρδη και ταμειακές ροές. Η συνεχής επένδυση σε ευκαιρίες υψηλού δυναμικού και η ικανότητα στην προτεραιοποίηση επί σειρά ετών μας δίνει ανάπτυξη σήμερα. Και παραμένουμε σε αυτή την πορεία, με στοχευμένες επενδύσεις για ανάπτυξη. Έχουμε μεγάλη πεποίθηση ότι οι στενές συνεργασίες με τους πελάτες μας, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο και οι δυνατότητες των ανθρώπων μας θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε μια περίοδο μακροοικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Επαναφέρουμε το guidance για το 2022 και αναμένουμε να δημιουργήσουμε συγκρίσιμα EBIT της τάξης των 740-820 εκατομμυρίων ευρώ».

    Διαβάστε επίσης

    Coca-Cola HBC: Στα €316,9 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ