• Τράπεζες

    Citigroup: Έσοδα καλύτερα του αναμενομένου στο τρίμηνο – Κέρδη άνω του 2% για τη μετοχή

    • NewsRoom

    Jane Fraser, CEO Citigroup


    Κέρδη άνω του αναμενομένου κατέγραψε στο γ’ τρίμηνο η Citigroup, αναφέροντας σταθερή ανάπτυξη τόσο στους θεσμικούς επενδυτές όσο και στις προσωπικές τραπεζικές συναλλαγές που οδήγησαν σε υψηλότερα έσοδα.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 20,14 δισ. δολάρια, έναντι των προβλέψεων για 19,31 δισ. δολάρια.

    Τα έσοδα και τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 9% και 2%, αντίστοιχα, σε ετήσια βάση.

    Σημειώνεται ότι η μονάδα θεσμικών επενδυτών της Citigroup ανέφερε έσοδα 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 12% σε ετήσια βάση και 2% σε σχέση με το γ’  τρίμηνο.

    Το τμήμα προσωπικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσίας απέφερε έσοδα 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά περίπου 10% σε ετήσια βάση και 6% σε σχέση με το β’ τρίμηνο.

    «Κόντρα στους “αντίθετους ανέμους”, οι πέντε βασικές, διασυνδεδεμένες επιχειρήσεις μας σημείωσαν αύξηση εσόδων η καθεμία με αποτέλεσμα τη συνολική ανάπτυξη της τάξης του 9%,» δήλωσε η CEO,  Jane Fraser.

    Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο άνω του 2% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

    Τα κέρδη της Citigroup το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ανήλθαν 1,63 δολάρια/μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,21 δολαρίων/μετοχή εξαιτίας εκποιήσεων.

    Επισημαίνεται ότι μεταξύ άλλων τραπεζών που ανέφεραν τριμηνιαία αποτελέσματα το πρωί της Παρασκευής, η JPMorgan και Wells Fargo. Και οι δύο εμφάνισαν υψηλότερους από τους αναμενόμενους αριθμούς εσόδων στις εκθέσεις τους για το γ’ τρίμηνο.

    Από εδώ και στο εξής,  οι επενδυτές της Citi, πρόκειται να αναζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αναδιοργάνωση της τράπεζας υπό την Fraser.

    Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν την περίοδο κατά την οποία η Fraser ανακοίνωσε ότι η τράπεζα θα χωριστεί σε πέντε βασικούς επιχειρηματικούς τομείς, την τελευταία αλλαγή για την Διευθύνοντα Σύμβουλο από τότε που ανέλαβε τον Μάρτιο του 2021.

    Η νέα δομή, η οποία ανακοινώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να περιλαμβάνει επίσης, περικοπές θέσεων εργασίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    JP Morgan: Άλμα 33% στα κέρδη στο γ’ τρίμηνο λόγω υψηλών επιτοκίων

    SeaJets: Το Champion Jet 1 μεταβαίνει στη Χάιφα για να μεταφέρει εγκλωβισμένους τουρίστες στην Κύπρο

    Citigroup: Ξεκινά τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση εδώ και δεκαετίες – Μαζικές απολύσεις στα «σκαριά»;



    ΣΧΟΛΙΑ