• Business

    Citi για Τιτάν: Γιατί «βλέπει» ανοδική αναθεώρηση των στόχων του Ομίλου – Αυξάνει τον στόχο στα €30

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


    Η Citi και ο αναλυτής Ephrem Ravi εξηγούν ότι παρά το πολύ ισχυρό 2023 της Τιτάν (έσοδα +11,6%, EBITDA +63,2%, περιθώριο +670 μονάδες βάσης), η διοίκηση είναι βέβαιη ότι το επίπεδο του περιθωρίου μπορεί να διατηρηθεί με πρώιμη επιβεβαίωση από τις επιδόσεις του πρώτου διμήνου.

    H Citi προτείνει τιμή στόχο πλέον στα 30 ευρώ ανά μετοχή από 26 ευρώ πριν και προβλέπει ότι η διοίκηση της Τιτάν θα προβεί σε ανοδική αναθεώρηση των στόχων του Ομίλου.

    «Ο όμιλος καθοδηγεί θετικές προοπτικές για φέτος, με τα θεμελιώδη στοιχεία της ζήτησης στην αγορά να υποστηρίζουν βελτιωμένους όγκους και τιμές στις ελκυστικές αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

    Το περιβάλλον τιμολόγησης παραμένει θετικό, τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για την Ευρώπη. Η αύξηση των τιμών έχει ήδη ανακοινωθεί σε ορισμένες αγορές, αλλά “όχι στο επίπεδο του 2022 ή στις αρχές του 2023”.

    Παράλληλα, η ολοκλήρωση έργων με αναπτυξιακό προσανατολισμό αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις του ομίλου σε επίπεδο περιθωρίου κέρδους, συμπεριλαμβανομένων των δύο νέων θόλων στους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής με αποθηκευτική ικανότητα 130 χιλ. τόνων.

    Η τιμή στόχος μας αυξήθηκε στα €30 (από €26) λόγω των βελτιωμένων εκτιμήσεων για το περιθώριο κέρδους και διατηρούμε την σύσταση “αγορά”, θεωρώντας την μετοχή ως κορυφαία επιλογή μεταξύ των μικρών κεφαλαιοποιήσεων», εξηγεί o Ravi.

    Έγκαιρη επίτευξη των στόχων της «Στρατηγικής 2026»

    Ένα ισχυρό οικονομικό έτος, επέτρεψε στον όμιλο να επιτύχει τους περισσότερους από τους οικονομικούς στόχους του στο πλαίσιο της ‘Στρατηγικής 2026’ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

    Μέχρι το 2026, ο όμιλος αναμένει οι καθαρές πωλήσεις να ξεπεράσουν τα €3 δισ. (οικονομικό έτος 23: €2,55 δισ. ευρώ), αύξηση EBITDA πάνω από 10% ετησίως (2023: +63%, που αντιστοιχεί σε 4ετή CAGR 13%), δείκτης αποδοτικότητας ROACE πάνω από 12% (2023: 16,9%), Κέρδη ανά μετοχή €3,0 (2023: €3,6), δείκτης καθαρού χρέους / EBITDA στις 1,5 με 2,0 φορές (2023: 1,2 φορές), πιστοληπτική αξιολόγηση όχι κάτω από BB+ (2023: BB από S&P, BB+ από Fitch).

    «Αναμένουμε ότι ο όμιλος θα αναβαθμίσει κάποιους από τους μεσοπρόθεσμους οικονομικούς στόχους του φέτος, ώστε να αντικατοπτρίζει τη νέα πλατφόρμα ανάπτυξης που πέτυχε το 2023, ιδίως όσον αφορά τα κέρδη ανά μετοχή EPS και την αποδοτικότητα ROACE.

    Αυξάνουμε το EBITDA για τα έτη 2024-2025 κατά 2% με 5%, διατηρώντας τα έσοδα σε γενικές γραμμές αμετάβλητα (περίπου 1%), λόγω του περιθωρίου ρεκόρ πέρυσι και της αισιοδοξίας της διοίκησης για τη διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου κερδοφορίας. Το περιθώριο EBITDA τα έτη 2024-2025 βελτιώνεται κατά 80 μ.β. περίπου.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί η μετοχή της Τιτάν επιστρέφει στις κορυφαίες επιλογές των επενδυτών

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΤΕΝΕΡΓ: Θέμα ημερών το deal, ράλι στις μετοχές

    Τα «χρυσά» μερίσματα της Aegean και τι παίρνουν Βασιλάκης, αδελφοί Λασκαρίδη, Κωνσταντακόπουλος, Ιωάννου και Δαυίδ



    ΣΧΟΛΙΑ