• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ο πρώτος λόγος στην Τιτάν

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


    Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν οι συναλλαγές την Τρίτη, καθώς ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) υποχωρεί στις 1.421 μονάδες και με τζίρο στο πρώτο ημίωρο περί τα 7 εκατ. ευρώ. Όλα τα βλέμματα στη μετοχή της Τιτάν, τη στιγμή που στις αγορές της Ευρώπης οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι, με τον Dax στα όρια των 17 χιλιάδων μονάδων.

    Χθες, νέα ανοδική εκτόνωση επιχείρησε η αγορά με χαμηλό όγκο συναλλαγών, αλλά και νέους πρωταγωνιστές. Από την άλλη, το κλίμα διεθνώς δεν παρουσιάζει κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κίνα υπήρξε νέα προσπάθεια για τόνωση της αγοράς κατοικίας από την κυβέρνηση με τη μείωση του 5ετούς στεγαστικού επιτοκίου αναφοράς, πάραυτα οι αγορές δεν επέδειξαν ενθουσιασμό, τουλάχιστον την πρώτη μέρα.

    Ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων, η αγορά θα επικεντρωθεί σε εταιρικά αποτελέσματα.

    Μεταξύ άλλων, ανακοινώνουν οι Walmart και Medtronic στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη έχουμε την Carrefour, Fresenius και Air Liquide.

    Στο εσωτερικό, περιμένουμε η μεταβλητότητα να παραμείνει αυξημένη, με τις απότομές διορθώσεις τιμών να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες πιθανότητες, σημειώνει η Depolas Investments.

    Iσχυρά τα αποτελέσματα για την Τιτάν TITC 2,49% 28,80 με πάνω από 265 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη, 2,5 δισ. ευρώ πωλήσεις, που διατηρούν το μομέντουμ της ισχυρής κερδοφορίας των ελληνικών blue chips και το 2023.

    Πάνω από 35 τα κέρδη στο ξεκίνημα με τη μετοχή να ίπταται στα 25,70 ευρώ και αναμονή για νέες βελτιωμένες εκθέσεις από τους αναλυτές.

    Το καλό κλίμα που υπήρξε χθες, παρά το γεγονός ότι η Wall ήταν κλειστή συνεχίζεται και σήμερα.

    Ανοδικά ο ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 μία ανάσα από την αντίσταση των 14 ευρώ, στα 5,23 ευρώ σκαρφαλώνει η Ιντρακάτ, στο 1,236 η Ιντραλότ, νέα αντίδραση αυτή την ώρα για την Coca Cola ΕΕΕ 1,63% 29,94 στα 28,96 ευρώ, λίγο πριν από τα 8 ευρώ και τα ΕΛΠΕ, το καλό κλίμα στην αγορά περνάει σε επιλεγμένους τίτλους, όπως σχολιάζουν οι χρηματιστές.

    Κάποια σημάδια κόπωσης και σήμερα εμφανίζονται στις τράπεζες.

    Μετά το +2% της Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 μικρές απώλειες 0,3%, στο 1,71 ευρώ, με περισσότερη ένταση οι απώλειες στην ΕΤΕ 1,24%, στα 7,14 ευρώ, στο 1,91 υποχωρεί η Eurobank και 0,75% οι απώλειες στην Πειραιώς, στα 3,948 ευρώ, σε απόσταση ασφαλείας από τα 4 ευρώ, τιμή που θα κρίνει το discount στο επικείμενο placement, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Η προσοχή της αγοράς εστιάζεται στην αυριανή έκδοση ομολόγου από την Ιντραλότ για 130 εκατ. ευρώ.

    Μικρά κέρδη 0,16% για τον ΔΑΑ, στα 8,62 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Placements, ομολογιακά και φήμες για deals απογειώνουν την αγορά

    Intralot: Από 6% έως 6,40% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο των €130 εκατ.

    Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Frontier ΙΙ – Τιτλοποίηση κόκκινων δανείων 1 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ