ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών γνωστοποιεί, ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης της “ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” προς τους μετόχους της “Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των δεικτών, οι μετοχές της εταιρείας “Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” θα αφαιρεθούν από τις συνθέσεις των δεικτών στους οποίους συμμετέχουν λόγω χαμηλής διασποράς (free float).
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:
Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη ΧΑ
– Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τις συνθέσεις των δεικτών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας “CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” με συντελεστή στάθμισης (free float) 38% και συντελεστή capping 1.0.
Δείκτης ATHEX Select
– Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας “MEDICON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” με συντελεστή στάθμισης (free float) 56% και συντελεστή capping 1.0.
Δείκτης FTSE/ΧΑ Δείκτης Αγοράς
– Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
Δείκτης FTSE/XA Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης
Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας “ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.” με συντελεστή στάθμισης (free float) 26% και συντελεστή capping 1.0.
Δείκτης FTSE/XA Κατασκευές και Υλικά
Οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023.
Διαβάστε επίσης:
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Υπό εξέταση η εξαγορά της Άκτωρ από την Ιντρακατ
Μπόστιτς (Fed): Ήδη αρκετά «περιοριστική» η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ
Κυριακίδου: Το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα έχουμε παράλληλα COVID-19 και εποχική γρίπη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SirecEnergy: Επενδυτικό κρεσέντο άνω των 10 εκατ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσω του ZAP Taxi Club
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
- Χανταϊός: Ο καθηγητής Αποστολος Βανταράκης απαντά σε 6 ερωτήσεις για το νέο ιό που προκαλεί ανησυχία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.