• Business

    Χρ. Χαρπαντίδης: Ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην επιχειρηματική ιστορία της Παπαστράτος ξεκινά

    • NewsRoom
    Παπαστράτος

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος


    Νέα εποχή ξεκινά για την εταιρεία Παπαστράτος με την έναρξη παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο.

    Μετά από 87 χρόνια η εταιρεία Παπαστράτος, σταματά να παράγει τσιγάρα και εισέρχεται δυναμικά σε μια νέα εποχή, αφού το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο αποτελεί πλέον το δεύτερο μόλις εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής των καινοτόμων καπνικών προϊόντων της Philip Morris International.

    «Η 27η Φεβρουαρίου είναι για εμάς η πρώτη μέρα από το μέλλον! Ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου έτσι όπως το έχει οραματιστεί η μητρική μας εταιρεία, η Philip Morris International, και έτσι όπως το υλοποιούμε στην Παπαστράτος. Ξεκίνησε η νέα μας παραγωγή ράβδων καπνού για το καινοτόμο προϊόν μας, το IQOS. Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι για αυτή τη μεγάλη αλλαγή που συμβαίνει στον οργανισμό μας» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Χαρπαντίδης και συνεχίζει: «Όλη μας η επιχειρηματική ενέργεια είναι τώρα προσανατολισμένη στα νέα προϊόντα μας, τα οποία φέρνουν μια νέα καπνιστική εμπειρία, βασισμένη στην τεχνολογία heat – not – burn (θέρμανσης και όχι καύσης του καπνού). Ξεκινάει ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην επιχειρηματική ιστορία της Παπαστράτος».

    Σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη, «η εταιρεία μετά από περίπου εννέα δεκαετίες παύει να παράγει συμβατικά τσιγάρα και αυτό αλλάζει όλο το επιχειρηματικό μας μοντέλο, αλλά και τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας αλλά και με την αγορά. Συντελείται ένας ριζικός επιχειρηματικός μετασχηματισμός σε όλα τα επίπεδα. Εκεί που λειτουργούσαμε με B2B όρους, τώρα χρειάζεται να απευθυνθούμε απευθείας στον καταναλωτή, καθώς έχουμε ενεργή παρουσία στο λιανεμπόριο μέσα από τα νέα 25 IQOS καταστήματα σε όλη την Ελλάδα».

    Χρήστος Χαρπαντίδης

    Παράλληλα, ο κ. Χαρπαντίδης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «για να γίνει αυτή η μετάβαση ομαλά χρειάζεται να δημιουργηθούν νέες οργανωτικές δομές αλλά και να εξοικειωθούμε εμείς οι ίδιοι, με έναν νέο τρόπο επικοινωνίας. Παράλληλα, για να υποστηριχθεί σωστά αυτός ο μετασχηματισμός, είναι απαραίτητο να αλλάξουμε εσωτερικά φιλοσοφία και κουλτούρα. Έχει επενδυθεί πολύς χρόνος σε προγράμματα εσωτερικής επικοινωνίας, προκειμένου να αντιληφθούμε όλοι το εύρος της αλλαγής, να αισθανθούμε «άνετα» μέσα στις νέες συνθήκες και να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε το όραμα της εταιρείας».

    Επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ

    Η επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πριν από μόλις 11 μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, την κατασκευή 3 νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού καθώς και τη δημιουργία 400 άμεσων θέσεων εργασίας.

    Η υλοποίηση του σύνθετου και απαιτητικού αυτού έργου συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2018, η Παπαστράτος θα παράγει ετησίως 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού, οι οποίες θα εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

    IQOS
    IQOS. Η νέα καινοτομία της Phillip Morris International

    Το IQOS ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, αρχικά στην Αθήνα και από τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα. Σήμερα υπάρχουν 25 αποκλειστικά καταστήματα IQOS ενώ διατίθεται και σε όλο το δίκτυο καταστημάτων Public και από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.iqos.gr

    Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται όπως στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες – ειδικά σχεδιασμένες – ράβδους καπνού.

    Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International (PMI) στην Ελβετία.

    Η PMI κατέθεσε αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αδειοδότηση του IQOS ως προϊόν μειωμένου κινδύνου, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Η αίτηση συνοδεύεται από ενδελεχή επιστημονικά δεδομένα, η αξιολόγηση των οποίων και η απόφαση επί της αίτησης αναμένεται σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

    Σημειώνεται ότι η Philip Morris International έχει δεσμευτεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.

    Η PMI έχει ήδη κατοχυρώσει πάνω από 1800 πατέντες και έχει καταθέσει αιτήσεις για ακόμη 4000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την εξέλιξη νέων δυνητικά μειωμένου κινδύνου προϊόντων. Σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μειωμένου κινδύνου της PMI, αυτό περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες προϊόντων που στοχεύουν να καλύψουν διαφορετικές προτιμήσεις των ενήλικων καπνιστών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παπαστράτος: Νέα εποχή για το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο με το IQOS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Dimand: Τα σχέδια για το πρώην ακίνητο της Παπαστράτος στον Πειραιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παπαστράτος: Δωρεά πέντε υπερσύγχρονων φουσκωτών στο λιμενικό αξίας 2,4 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ