• Business

    Χωρίς ρεύμα αύριο η Χαλυβουργική

    Γιώργος Σταθάκης και Εμμανουήλ Παναγιωτάκης (πρόεδρος ΔΕΗ)


    Την πρόθεση του ΑΔΜΗΕ, του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας,  να κόψει το ρεύμα στη Χαλυβουργική από αύριο το πρωί, επιβεβαιώνουν πηγές από τον διαχειριστή, με δεδομένο ότι από σήμερα ισχύει η άρση της εκπροσώπησης της ΔΕΗ, δηλαδή η εταιρεία δεν αποτελεί πλέον πελάτη της ΔΕΗ.

    Αν και σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΕΗ είπε ότι η ΔΕΗ δεν τραβά την πρίζα στη Χαλυβουργική, αυτό ήταν σχήμα λόγου, αφού ουσιαστικά έχοντας άρει την εκπροσώπηση, έχει πάψει την εταιρεία από το πελατολόγιό της, απλά τεχνικά από  «την πρίζα» θα την βγάλει ο ΑΔΜΗΕ.

    Ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έχει ήδη γίνει αποδέκτης του αιτήματος της ΔΕΗ και θα προχωρήσει στην αποκοπή του μετρητή σταματώντας να τροφοδοτεί με ρεύμα τη βιομηχανία γιατί αν δεν το κάνει το κόστος της ενέργειας θα επιβαρύνει το σύστημα.

    Από τη ΔΕΗ, σημειώνεται ότι στο βαθμό που δεν βρέθηκε  μια κοινά αποδεκτή λύση και ένα βιώσιμο πλάνο διευθέτησης των οφειλών της βιομηχανίας για τους λογαριασμούς ρεύματος   ζητήθηκε από τον διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας να τεθούν εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα για την άρση της εκπροσώπησης.

    Οι  οφειλές της Χαλυβουργικής  στη ΔΕΗ έχουν ανέλθει σε 31,5 εκατ. ευρώ αλλά οι  αλλεπάλληλες προσπάθειες για την επίτευξη συμβιβασμού και ρύθμιση των οφειλών δεν εφεραν αποτέλεσμα.  Με  παρέμβαση του υπουργού Ενέργειας δόθηκε μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να επιχειρηθεί μια τελευταία προσπάθεια λύσης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, αφού ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν έχει πρόθεση να ρυθμίσει το χρέος του στη ΔΕΗ αλλά ούτε και να επαναλειτουργήσει την επιχείρηση, αλλά προσανατολίζεται σε άλλες χρήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ