• Business

    Χλόη Λασκαρίδη (Μεγάλη Βρεταννία, King George, Athens Capital): Πήγαμε καλύτερα από το αναμενόμενο, το 2023 θα πιάσουμε τα νούμερα του 2019

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ξενοδοχεία ΛΑΜΨΑ Χλόη Λασκαρίδη - Μεγάλη Βρετανία, King George, Athens Capital: Πήγαμε καλύτερα από το αναμενόμενο, το 2023 θα πιάσουμε τα νούμερα του 2019

    Χλόη Μαρία Λασκαρίδη


    Η Αθήνα πήγε καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Και τα τρία ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος -Μεγάλη Βρεταννία, King George, Athens Capital- κινήθηκαν ικανοποιητικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2023 θα πετύχουμε και πάλι τα νούμερα του 2019.

    Αυτό δηλώνει στο mononews.gr η κ. Χλόη Λασκαρίδη, επικεφαλής των ξενοδοχείων του ομίλου Λάμψα, που έχει ακόμα στην ιδιοκτησία της το Ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency Belgrade και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι.

    «Στην αρχή της σεζόν είμασταν επιφυλακτικοί για τον τουρισμό της Αθήνας, επειδή στηρίζεται κυρίως στους Αμερικανούς.

    »Ευτυχώς οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί ταξίδεψαν φέτος, βέβαια σ αυτό βοήθησαν πολύ και οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς υπήρχαν αρκετές απευθείας πτήσεις καθημερινά, αλλά και νέα δρομολόγια (όπως απευθείας σύνδεση Ατλάντα με Αθήνα). Φέτος δεν είχαμε γκρουπ αλλά μεμονωμένους πελάτες, οι οποίοι επέλεξαν τα ξενοδοχεία μας, έμειναν σε σουίτες και αυτό συνετέλεσε να αυξηθεί λίγο και η τιμή δωματίου», λέει η κα Λασκαρίδη και συνεχίζει:

    «Έτσι σε σχέση με πέρυσι κινηθήκαμε καλά, όμως το 2020 ήταν μία «νεκρή» τουριστικά χρονιά. Όμως συγκριτικά με το 2019 είμαστε γύρω στο 47% κάτω».

    Αμερικάνοι, Άραβες, Γερμανοί και Γάλλοι

    Αμερικάνοι, Άραβες, Γερμανοί και Γάλλοι ήταν οι επισκέπτες που προτίμησαν τα ξενοδοχεία του ομίλου Λάμψα. Εμφανής ήταν η απουσία των Βρετανών, οι οποίοι έπεσαν από τη δεύτερη θέση στην αγορά στην τέταρτη.

    Και τα τρία ξενοδοχεία της Αθήνας κινήθηκαν ικανοποιητικά θα έλεγα, αλλά επ΄ ουδενί σε αυτά που θα θέλαμε και πετύχαμε το 2019. Το θετικό είναι ότι δεν μπήκαμε μέσα όπως πέρυσι και αυτό θα φανεί όταν δημοσιοποιήσουμε τα οικονομικά μας αποτελέσματα, αναφέρει η κα Λασκαρίδη και συμπληρώνει:

    «Είμαστε ικανοποιημένοι. Και είμαστε αισιόδοξοι, όχι τόσο για το 2022 αλλά για το 2023 που περιμένουμε πάλι νούμερα κοντά στο 2019.

    »Για το 2022 οι μάνατζερς μας είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, με την προϋπόθεση βέβαια να μην μπούμε πάλι σε lockdown, και φαίνεται ότι ο έλεγχος για την είσοδο στη χώρα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα τεστ έχει δουλέψει. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Χλόη Λασκαρίδη στο νέο ξενοδοχείο του Ομίλου το Athens Capital που ξεκίνησε να υποδέχεται πελάτες από τον Μάιο και που «πήγε πολύ συμπαθητικά» με τους Γάλλους επισκέπτες να κυριαρχούν καθώς «η Accor μας στέλνει πελάτες από το σύστημα τους».

    Και όπως δήλωσε πρόσφατα στα εγκαίνια του ξενοδοχείου:

    Η συγκεκριμένη συνεργασία συνέπεσε με μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο σημαντική, με το Athens Capital Hotel – MGallery Collection να δίνει νέα πνοή στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας. Η έναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου ήρθε σε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμάς, στον εορτασμό των 100 χρόνων της ΛΑΜΨΑ στον κλάδο της φιλοξενίας. Είναι μεγάλη μας χαρά να γιορτάζουμε αυτή τη στιγμή-ορόσημο για τον Όμιλο με την αρχή της νέας δυναμική σύμπραξης με την Accor».

    Τέλος για το ξενοδοχείο Sheraton της Ρόδου η κα Λασκαρίδη παραδέχεται πως «δεν δούλεψε τόσο καλά, είμαστε 5άστερο όχι όμως luxury, και εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από τους tour operators, οι οποίοι μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου άρχισαν να ρίχνουν κρατήσεις μέχρι και τον Οκτώβριο. Οι κρατήσεις μας για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο δείχνουν ότι θα πάμε συμπαθητικά στη Ρόδο, όμως δύο μήνες δεν μπορούν να σώσουν ολόκληρη σεζόν.

    Και καταλήγει: Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ευελπιστούμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2022 και το 2023, ωστόσο είναι δύσκολο να υπάρξει προς το παρόν ασφαλής πρόβλεψη.

    Η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε», η πλέον ιστορική και εμβληματική εταιρεία ξενοδοχείων στην Ελλάδα, συμφερόντων της οικογένειας Α. Λασκαρίδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1947 και έχει στην ιδιοκτησία της έξι ξενοδοχεία τα τρία της Πλατείας Συντάγματος: Μεγάλη Βρεταννία, King George Athens Capital, το Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency Belgrade και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι.

    Η κα Χλόη Α. Λασκαρίδη, είναι Εκτελεστική Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε, έχει αναλάβει το τιμόνι των ξενοδοχείων από το 2008. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ιστορία (BA) στο πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας και στη συνέχεια ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, ένα masters στις War Studies στο King’s College και ένα masters στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο London School of Economics.

    Διαβάστε επίσης

    Χλόη Λασκαρίδη (Λάμψα Ελληνικά Ξενοδοχεία): Αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά



    ΣΧΟΛΙΑ