• Business

  Χλόη Λασκαρίδη (Λάμψα Ελληνικά Ξενοδοχεία): Αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά

  WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  Λάμψα: Υπερδιπλασιασμός κύκλου εργασιών και κέρδη 12,63 εκατ. ευρώ από ζημιές στο εννεάμηνο

  Χλόη Μαρία Λασκαρίδη


  Είναι δύσκολο να κάνουμε εκτιμήσεις, η εικόνα αλλάζει βδομάδα με τη βδομάδα. Τώρα ξεκίνησε να υπάρχει  κινητικότητα στις κρατήσεις, λέει στο mononews.gr η κα Χλόη Λασκαρίδη μέλος του διοικητικού συμβουλίου και Senior Executive Director του ομίλου «Λάμψα Ελληνικά Ξενοδοχεία», που έχει κάτω από την ομπρέλα της τρία ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος, την εμβληματική  Μεγάλη Βρεταννία, το King George και  το Athens Capital- Mgallery, το Sheraton στη Ρόδο και δύο ξενοδοχεία στο Βελιγράδι .

  Η κα Λασκαρίδη αποφεύγει να κάνει προβλέψεις, πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η εικόνα είναι εξαιρετικά ρευστή και όλα εξαρτώνται από την παγκόσμια επιδημιολογική κατάσταση. Ποιοι, από πού και πότε θα ταξιδέψουν και κυρίως ποιους προορισμούς θα επιλέξουν.

  Αναμφίβολα η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα δεδομένου ότι πέρυσι προχώρησε σε ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες ασφαλείας και είχε τη διεθνή αναγνώριση.

  Ωστόσο η Αθήνα ως προορισμός «θα δυσκολευτεί λιγάκι φέτος», όπως λέει η κα  Λασκαρίδη στο mononews.gr καθώς οι επισκέπτες φέτος θα επιλέξουν «πιο ήσυχους προορισμούς και θα αποφύγουν τις μεγάλες πόλεις με τον πολύ κόσμο» και αυτό ισχύει διεθνώς και όχι μόνο για την Αθήνα.

  Αναφέρεται γενικά στην κατάσταση του τουρισμού και όπως λέει χαρακτηριστικά «την προηγούμενη βδομάδα  ήμασταν πιο πεσιμιστές, τώρα πιο αισιόδοξοι, υπάρχει μία κινητικότητα», όμως όλα εξαρτώνται από τη διεθνή εξέλιξη της πανδημίας και τους περιορισμούς των κρατών για τα ταξίδια, την καραντίνα με την επιστροφή.

  Για τα  ξενοδοχεία του Ομίλου Λάμψα σημειώνει πως η Μεγάλη Βρεταννία «δουλεύει κυρίως με Αμερικανούς» και με την κρουαζιέρα, έτσι όλα θα κριθούν από τη δυνατότητα των Αμερικανών να ταξιδέψουν, ενώ η κρουαζιέρα και φέτος θα κινηθεί με χαμηλούς ρυθμούς.

  Δίπλα στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται το King  George για το οποίο ισχύουν τα ίδια σε επίπεδο πελατείας, ενώ το νέο ξενοδοχείο του Ομίλου το Athens Capital Hotel – MGallery, ξεκινά να υποδέχεται την πελατεία του, κυρίως από την Ευρώπη, από τις 10 Μαΐου.

  Η εικόνα είναι καλύτερη για τον τουρισμό της Αθήνας από τα μέσα Αυγούστου και μετά, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, συμπληρώνει.

  Για το Sheraton στη Ρόδο, η εκτίμηση της κας Λασκαρίδη είναι ότι  «θα πάμε καλά» καθώς το κοινό του είναι ευρωπαϊκό, κυρίως από Γερμανία και Γαλλία.

  Αναφορά κάνει και στα δύο ξενοδοχεία της Λάμψα στο Βελιγράδι,  το Hyatt Regency Belgrade και το Mercure Excelsior τα οποία πήγαν καλά, καθώς η Σερβία δεν είχε lock down…

  Η Χλόη Μαρία Λασκαρίδη, Senior Executive Director του ομίλου Λάμψα, σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ιστορία (BA) στο πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας και στη συνέχεια ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, ένα masters στις War Studies στο King’s College και ένα masters στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο London School of Economics. Ήταν διευθύντρια  εταιρικής ανάπτυξης στη Λάμψα Α.Ε. από το 2008, ενώ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, που έχει και άλλα δύο ξενοδοχεία, στη Ρόδο και στο Βελιγράδι. Είναι μέλος Δ.Σ. του οργανισμού The People’s Trust.

  Διαβάστε επίσης:

  Μετοχική «προίκα» 104,9 εκατ. ευρώ στα πέντε παιδιά του Θανάση Λασκαρίδη

  Θανάσης και Πάνος Λασκαρίδης: Ανακατανομές και ανακατατάξεις λίγο πριν παραδώσουν τη σκύταλη στην επόμενη γενιά

  Τουρισμός: Κρήτη εναντίον Μαγιόρκας και Κως εναντίον Κάπρι  ΣΧΟΛΙΑ