• Business

    Χάρης Θεοχάρης: Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από Γάλλους επιχειρηματίες

    • NewsRoom

    Χάρης Θεοχάρης, Υπ. Τουρισμού


    «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας και να πετύχουμε τη μεταστροφή του κλίματος που έφερε η πολιτική αλλαγή στον τόπο», ανέφερε από το Παρίσι όπου βρίσκεται ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στο Forum του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

    Ο κ. Θεοχάρης είπε, χαρακτηριστικά, για το επενδυτικό ενδιαφέρον Γάλλων επιχειρηματιών: «Στο Παρίσι συναντάμε θετική ανταπόκριση και μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από μια σειρά επιχειρήσεων που βλέπουν τη χώρα μας ως μια μεγάλη ευκαιρία. Στόχος μας είμαι να αναδείξουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας και να εκμεταλλευτούμε τη μεταστροφή του κλίματος που έφερε η πολιτική αλλαγή στον τόπο».Και συνέχισε λέγοντας: «Γενικότερα το ενδιαφέρον των εταιρειών στον ενεργειακό τομέα είναι μεγάλο, στον τομέα, δηλαδή, των κλασικών ενεργειακών πόρων, με τη μεταφορά του φυσικού αερίου και με τις έρευνες που γίνονται νότια της Κρήτης και, φυσικά, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».Αναφερόμενος στα θέματα του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με τη Γαλλία, ο Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε:

    «Η Γαλλία έχει πολύ μεγάλη άνοδο. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν άνοδο περίπου 7-8% στις αυξήσεις και 14-15% στα έσοδα. Οι Γάλλοι προτιμούν τη χώρα μας, δεν προτιμούν όμως το μαζικό τουρισμό. Είναι διαβασμένοι, τους αρέσει ο πολιτισμός και η τοπική κουλτούρα».Ο κ. Θεοχάρης μίλησε και για το Brexit, σημειώνοντας πως «ως τώρα το Brexit έχει αποδειχτεί θετικό. Υπήρξε ουσιαστική αύξηση αφίξεων και εσόδων από Βρετανούς τουρίστες και μείωση της ψαλίδας από τους Γερμανούς. Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα αυτό και περιμένουμε να δούμε το οριστικό πλαίσιο συμφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση».



    ΣΧΟΛΙΑ