• Business

    ΧΑ: Η Coca Cola έσωσε την παρτίδα


    Σήμερα ήταν η σειρά της Coca Cola να αποτελέσει το μοχλό ανόδου του ΧΑ, σε μία αγορά που παραμένει υποτονική με ελάχιστους εναπομείναντες επενδυτές εν μέσω θέρους και με περιορισμένες επιχειρηματικές ειδήσεις.

    Με αργά βήματα ο γ.δ. κατόρθωσε σήμερα να ξεπεράσει και τις 570 μονάδες, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι. Τα σημαντικά κέρδη κατά 6,45% που κατέγραψε η Coca Cola μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου  αντιστάθμισαν τις αρχικές απώλειες των τραπεζών, οι οποίες, τελικά στο κλείσιμο περιορίστηκαν.

    Στο μεταξύ, με βάση  την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  ο Δημ. Κουτσολιούτσος της Folli Follie, ο Prem Watsa της Eurobank και ο Γ. Αποστολόπουλος (Ιατρικό) ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας. Αντίθετα, στους χαμένους βρέθηκε ο ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς.

    Οι δείκτες

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 572,33 μονάδες, ενώ κινήθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας χαμηλότερη τιμή στις 567,89 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 18,6 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,20%, στις 1.525,66 μονάδες, ενώ με άνοδο 0,66% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap κλείνοντας στις 711,95 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,67% στις 658,86  μονάδες.

    Οι μετοχές

    Η μετοχή της Coca Cola έκλεισε με κέρδη 6,45%, στα 19,65 ευρώ, ενώ σε πρόσφατη ανάλυση της η Alpha Finance έθεσε τιμή στόχο για τον τίτλο τα 20,8 ευρώ.

    Αξιοσημείωτη και η συμπεριφορά της Lamda, η οποία μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 3,75%, κατέγραψε εκ νέου κέρδη 2,03%. Με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ.

    Εντυπωσιακή ήταν η διακύμανση της Eurobank, η οποία κατόρθωσε να καλύψει τις αρχικές απώλειες κατά 1,61% και να τερματίσει με άνοδο 1,61%.

    Περιορισμένα κέρδη κατέγραψαν οι  Aegean, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, Folli Follie, ΜΕΤΚΑ, Τιτάν και Jumbo, ενώ Βιοχαλκο, Motor Oil, Πειραιώς, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ έκλεισαν χωρίς μεταβολή.

    Αντίθετα, η Alpha Bank υποχώρησε κατά 1,70%, η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με πτώση 2,10% και ο ΟΛΠ υποχώρησε κατά 1,45%. Μικτή πτώση σημείωσαν Εθνική και Μυτιληναίος.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/fovate-gia-haicut-o-omilos-david-ke-coca-cola/67132

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ