• Ναυτιλία

    Χ. Βαφειάς: Η πρόβλεψη του εφοπλιστή για την αγορά του LPG το 2019

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς του LPG δήλωσε για μία ακόμα φορά ο Έλληνας εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς, σε συνέντευξή του στο Maritime CEO, μετά από ένα 2018 στη διάρκεια του οποίου ο ίδιος προχώρησε σε πωλήσεις παλαιότερων πλοίων του, ενώ τόνισε πως τώρα αναζητά ευκαιρίες για να ενισχύσει τον στόλο των πλοίων LPG της StealthGas.

    Η StealthGas πούλησε συνολικά 7 πλοία της πέρυσι, την ίδια στιγμή που ολοκλήρωνε το φιλόδοξο σχέδιό της για συνολικά 26 νεότευκτα πλοία.

    “Τα άστρα επιτέλους φαίνονται να ευθυγραμμίζονται”, ανέφερε στο Maritime CEO ο Χάρης Βαφειάς, επισημαίνοντας ως θετικά στοιχεία που του δημιουργούν αισιοδοξία για την αγορά του LPG τον χαμηλό αριθμό παραγγελιών νεότευκτων πλοίων, τη γήρανση του υπάρχοντος στόλου, την αύξηση της ζήτησης και την υψηλότερη τιμή του πετρελαίου.

    “Το σχέδιό μας για την νέα χρονιά είναι να επαναγοράσουμε τις μετοχές μας, εφόσον διαπραγματεύονται σε μεγάλο discount έναντι της καθαρής μας αξίας, ή να ξεκινήσουμε ένα μέρισμα, αν η αγορά συνεχίσει να βελτιώνεται”, επεσήμανε ο Έλληνας εφοπλιστής.

    Προανήγγειλε επίσης ότι η StealthGas θα συνεχίσει το 2019 να πουλά παλαιότερα πλοία της, ενώ παράλληλα αναζητά σύγχρονα μεταχειρισμένα πλοία LPG τα οποία θα επιχειρήσει να αγοράσει, αν η τιμή τους κριθεί λογική.

    Ο Χάρης Βαφειάς εμφανίστηκε επίσης βέβαιος ότι το LPG θα αρχίσει από φέτος να αξιοποιείται ως ναυτιλιακό καύσιμο για ορισμένα πλοία ανά τον κόσμο. “Πιστεύουμε πολύ σε αυτήν την ιδέα, το LPG είναι φιλικό προς το περιβάλλον, φθηνό και άφθονο”, δήλωσε.

    Χάρης Βαφειάς StealthGas ναυτιλία
    Χάρης Βαφειάς, επικεφαλής StealthGas

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Οι ναυτιλιακές μετοχές -και μία ελληνική- που επιλέγουν οι αναλυτές για το 2019. Οι κλάδοι που θα ξεχωρίσουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: A. Φράγκου: Ποιο είναι το fund που «ποντάρει» στη Navios Containers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Οι Έλληνες εφοπλιστές που τρέχουν να αγοράσουν supramaxes σε τιμές ευκαιρίας



    ΣΧΟΛΙΑ