• Ναυτιλία

    A. Φράγκου: Ποιο είναι το fund που “ποντάρει” στη Navios Containers

    Φράγκου ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Navios Maritime Containers, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, έχει αποκτήσει η Evermore Global Advisors.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC, η επενδυτική εταιρεία με έδρα το New Jersey, κατέχει πάνω από 5 εκατομμύρια μετοχές της ναυτιλιακής που δραστηριοποιείται στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 14,6%.

    Από το συγκεκριμένο ποσοστό, 3,6 εκατομμύρια μετοχές, ποσοστό 10,5%, ανήκει στην Evermore Global Value Fund.

    Oι μετοχές της Navios Maritime Containers διαπραγματεύονται στην αγορά του Nasdaq από τις 10 Δεκεμβρίου 2018, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για άμεση εισαγωγή των τίτλων της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

    Πριν από αυτό διαπραγματεύονταν στην OTC αγορά του νορβηγικού χρηματιστηρίου, όπου η Evermore είχε στην κατοχή της 2,74 εκατομμύρια μετοχές.

    Η επενδυτική τοποθετεί κεφάλαια στο ναυτιλιακό κλάδο από το 2016. Ξεκίνησε επενδύοντας στην Scorpio Bulkers, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη της επένδυση αξίας 46 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου.

    Παράλληλα, κατέχει 10 εκατομμύρια μετοχές της Navios Maritime Partners, καθώς και μεγάλες συμμετοχές στις ναυτιλιακές Frontline και Genco.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Handelsblatt: Οι Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν δισεκατομμύρια στο LNG ποντάροντας σε μεγάλη άνοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εφοπλιστές που προχώρησαν τις ημέρες των εορτών σε επαναγορές μετοχών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Clarksons Platou: Νέα εποχή για τις μετοχές των ναυτιλιακών το 2019



    ΣΧΟΛΙΑ