• Business

    Χ. Βαφειάς: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 140 εκ. δολαρίων για την αγορά νέων πλοίων

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Η εισηγμένη στον NASDAQ StealthGas του Έλληνα εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, εξασφάλισε δάνεια ύψους 140 εκ. δολαρίων για τη ναυπήγηση τεσσάρων καινούριων πλοίων. Δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα χρηματοδοτήσουν την αγορά των νέων αυτών πλοίων χωρητικότητας 22.000-cbm τύπου semi-refreigerated LPG (μεταφοράς υγραερίου πετρελαίου) τα οποία θα παραδοθούν ως το 2017.

    Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι τα δάνεια αυτά θα καλύψουν το 65% των τιμών συμβολαίου των πλοίων αυτών. Τα τέσσερα καινούρια semi-refreigerated LPG θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Hyundai Mipo της Κορέας με εκτιμώμενο κόστος στα 52 εκ. δολάρια το καθένα.

    stealthgas_vafeias_
    Το Gas Cerberus της StealthGas Inc.

    Η αποπληρωμή των δανείων θα έχει διάρκεια 8 χρόνια αλλά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα χορηγήσουν αυτά τα δάνεια δεν κατονομάζονται.

    Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της StealthGas, Michael Jolliffe, δήλωσε σχετικά με τα δάνεια ότι “Έχουμε την σιγουριά ότι επιλέξαμε τα πιο ανταγωνιστικά σε όρους (δάνεια) παρά τα αυστηρά πιστωτικά κριτήρια της αγοράς και έτσι εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των παραγγελιών μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Τώρα, με πλήρως χρηματοδοτούμενες τις παραγγελίες μας, επικεντρωνόμαστε στην επιτυχία της παράδοσης των νεότευκτων οικολογικών πλοίων μας προκειμένου να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις για τους μετόχους μας”.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/o-giorgos-melissanidis-edose-parangelies-56-ek-evro-gia-nea-plia/43491

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/elafros-pio-adinamo-to-a-trimino-tou-2016-gia-tin-pyxis-tankers/43538

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/i-timi-tou-chrisou-epese-se-ticho/43658

     



    ΣΧΟΛΙΑ