• Business

    Cenergy: Τι σηματοδοτεί η νέα σύμβαση στη Γαλλία – Το μεγάλο στοίχημα απέναντι στο αντίπαλον δέος της Nexans

    Cenergy: Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός δυναμικού καλωδίου για τα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα

    Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    Το πρώτο βήμα για την είσοδό της στη μεγάλη και δυναμική αγορά της Γαλλίας πραγματοποίησε η Cenergy με την εξασφάλιση της σύμβασης για υπόγεια καλώδια που υπέγραψε με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Γαλλίας, τη Réseau de Transport d’Electricité (RTE).

    Αν και ο προϋπολογισμός του έργου δεν έγινε γνωστός, η βαρύτητα του έργου για την εταιρεία είναι μεγάλη, αφού αποτελεί το διαβατήριο εισόδου της Cenergy στη μεγάλη γαλλική αγορά.

    Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η RTE επέλεξε την Hellenic Cables αναγνωρίζοντάς την ως ένα προμηθευτή που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες του επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνεισφέρουμε στο κοινό όραμα που μοιραζόμαστε με την RTE για μια αποτελεσματική ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, συμβάλλοντας στον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη μέχρι το 2050».

    Στόχος εδώ και χρόνια

    Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική βιομηχανία του κλάδου των καλωδίων εισέρχεται στην γαλλική αγορά, κάτι  που αποτελούσε στόχο για τη Cenergy, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο η κυριαρχία του γαλλικού κολοσσού της Nexans στην τοπική αγορά δεν άφηνε, μέχρι σήμερα, περιθώρια στη Cenergy.

    Το μεγάλο όμως έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων (αν και σημαντικό μέρος του ανέλαβε και η Nexans) έδωσε την ευκαιρία στην Cenergy να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην γαλλική αγορά.

    Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης, η Cenergy Holdings SA ανακοίνωσε πως η θυγατρική της Ηellenic Cables θα προμηθεύσει τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Γαλλίας με υπόγεια καλώδια 90 kV και 225 kV.

    Ειδικότερα, η Hellenic Cables εξασφάλισε για πρώτη φορά, από την εταιρεία Réseau de Transport d’Electricité («RTE»), την υπογραφή σύμβασης προμήθειας υπογείων καλωδίων Υψηλής Τάσης 90 kV και 225 kV, των σχετικών εξαρτημάτων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης.

    Η σύμβαση, διάρκειας τριών ετών με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών, αφενός δίνει πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά υπογείων καλωδίων Υψηλής Τάσης της Ευρώπης, αφετέρου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που δείχνουν μεγάλοι διαχειριστές δικτύων, όπως η RTE, στις δυνατότητες της Ηellenic Cables.

    Τα καλώδια υψηλής τάσης θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Hellenic Cables στη Θήβα.

    Διαβάστε επίσης:

    Cenergy: Σύμβαση στρατηγικής σημασίας στη Γαλλία για την «Ελληνικά Καλώδια»

    Τα αναπάντητα ερωτήματα των 33,6 εκατ. ευρώ για το ματαιωμένο deal της Cenergy του ομίλου Στασινόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ