• Business

    BYD: Εργοστάσιο EV οχημάτων 1 δισ. δολαρίων «μπλοκάρει» η Ινδία

    • NewsRoom
    Wang Chuanfu, Ιδρυτής BYD

    Wang Chuanfu, Ιδρυτής BYD


    Την κατασκευή εργοστασίου στην Ινδία αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον κινεζικό κολοσσό κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD μπλοκάρει η ινδική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Όπως υποστηρίζουν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, η ινδική κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο της BYD και της Megha Engineering and Infrastructures Ltd. που εδρεύει στο Hyderabad για λόγους εθνικής ασφάλειας.

    Επισημαίνεται ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ινδίας συνήθως δεν απαιτούν έγκριση.

    Ωστόσο, οι επενδυτικές προτάσεις από χώρες που μοιράζονται σύνορα με την Ινδία χρειάζονται πολιτική έγκριση και έγκριση ασφαλείας από τα υπουργεία εξωτερικών και εσωτερικών υποθέσεων.

    Η BYD αρνήθηκε να σχολιάσει. Επίσης, εκπρόσωποι της Megha, η οποία ιδρύθηκε το 1989 και έχει έργα υποδομής σε τομείς από την ηλεκτρική ενέργεια έως τις μεταφορές, δεν απάντησαν σε τηλεφωνήματα και email που ζητούσαν πληροφορίες για το θέμα.

    Ομοίως, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Βαρέων Βιομηχανιών και του υπουργείου Εσωτερικών, που αξιολογούσαν την πρόταση της BYD και τις επενδύσεις που έρχονται στη χώρα, δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

    Τεταμένες σχέσεις

    Σημειώνεται ότι η Ινδία περιορίζει τις κινεζικές επενδύσεις μετά από μια σειρά θανατηφόρων συγκρούσεων κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων μεταξύ των δύο εθνών, των οποίων οι σχέσεις είναι τεταμένες.

    Η Great Wall Motor Co.απέτυχε σε μια προσπάθεια να αγοράσει ένα εργοστάσιο της General Motors, καθώς δεν μπόρεσε να λάβει έγκριση, προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία.

    Η πρόσφατη απόρριψη της BYD, προκαλεί πλήγμα στα φιλόδοξα σχέδιά της για την Ινδία.

    Η εταιρεία, η οποία εισήλθε στο έθνος της Νότιας Ασίας το 2007, προσπάθησε να καταλάβει το 40% της εγχώριας αγοράς EV έως το 2030, δήλωσε στο Bloomberg τον Ιανουάριο ο Sanjay Gopalakrishnan, ανώτερος αντιπρόεδρος των τοπικών δραστηριοτήτων της.

    Στόχος της είναι να πουλήσει 15.000 ηλεκτρικά οχήματα στην Ινδία φέτος.

    Την ίδια στιγμή, οι επενδύσεις από άλλες χώρες  δεν φαίνεται να  έχουν πρόβλημα.

    Μετά από συνάντηση με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, ο Έλον Μασκ, ανέφερε ότι η Tesla είναι πιθανό να κάνει μια σημαντική επένδυση στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    To πρώτο ηλεκτρικό Jeep στην Ελλάδα!

    Νίκος Δούρος: Πέθανε ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Dur

    Elon Musk: Aιφνιδιάζει παρουσιάζοντας το “Χ” ως το νέο λογότυπο του Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ