• Business

    Αγγελική Φράγκου: Απίστευτες οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τη Navios

    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Η δυναμική της ναυτιλιακής Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Ελληνίδας εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, εκτινάσσεται σε άλλα επίπεδα, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι με τη ρευστότητα των 100 εκατ. δολαρίων που θα εξασφαλίσει, θα μπορέσει να προσθέσει στο στόλο της έως και 11 φορτηγά πλοία.

    Ειδικότερα, όπως υποστήριξε ο αναλυτής Noah Parquette της JP Morgan, η ναυτιλιακή της κας Φράγκου θα βρεθεί με διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 125 εκατ. δολαρίων μέχρι τα τέλη του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, γεγονός που θα της επιτρέψει να μπορέσει να πραγματοποιήσει εξαγορές μεταχειρισμένων φορτηγών πλοίων και να εκμεταλλευτεί τις χαμηλές τους τιμές.

    Αν σε αυτό προστεθεί και το γεγονός ότι το χρέος της Navios Partners δε λήγει πριν από το 2020, το σύνολο των εσόδων από την πώληση μετοχών που προανήγγειλε η ναυτιλιακή είναι πολύ λογικό να διατεθούν αποκλειστικά για την επέκταση του στόλου της με αξιόλογα κομμάτια.

    Σύμφωνα με τον Parquette, η εταιρεία της κας Φράγκου κατά πάσα πιθανότητα θα αναζητήσει να εξαγοράσει 10 ή 11 φορτηγά πλοία τύπου panamax ή 6-7 τύπου capesize, με γνώμονα τη χρονολογία κατασκευής τους.

    Από τη μεριά του ο αναλυτής Mike Weber της Wells Fargo, υποστήριξε ότι η διοίκηση της Navios Partners εξακολουθεί να εργάζεται με στόχο την ανάκαμψη της αγοράς ξηρού φορτίου και να τοποθετείται σε θέση τέτοια ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ενώ ισχυρίστηκε επίσης ότι βρίσκεται σίγουρα σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση ένα χρόνο πριν.

    Αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι, παρά το γεγονός της πρόσφατης τροποποίησης των όρων χρηματοδότησης του δανείου ύψους 405 εκατ. δολαρίων “Term Loan B” που οδήγησε σε αύξηση του επιτοκίου και μείωση της διάρκειας αποπληρωμής του, δεν πρόκειται να επηρεαστεί η δυναμική της Navios Partners ούτε και τα επενδυτικά σχέδια της διοίκησης, ενώ, σύμφωνα με τους αναλυτές, υπάρχει στον ορίζοντα και η πιθανότητα να επανέλθει και διανομή μερίσματος που είχε «παγώσει» για καιρό – κάτι που θα εξαρτηθεί σαφώς από τα επίπεδα της διαθέσιμης ρευστότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση-ματ από J. Fredriksen: Εξαγόρασε το στόλο ελληνικής ναυτιλιακής για 364 εκατ. δολ.!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ