• Business

    Π. Χατζηιωάννου: Κεφάλαια 17,2 εκατ. δολ. στα ταμεία της Safe Bulkers

    Πόλυς Χατζηιωάννου

    Πόλυς Χατζηιωάννου, εφοπλιστής Safe Bulkers


    Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η ναυτιλιακή Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου, καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έκδοση 13.600.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.

    Από την πώληση των μετοχών αυτών η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει νέα κεφάλαια ύψους 17,2 εκατ. δολαρίων, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει για τη χρηματοδότηση νέων εξαγορών πλοίων, την κάλυψη κεφαλαιουχικών δαπανών και άλλων εταιρικών σκοπών, που μπορεί να αφορούν αποπληρωμές ή διακανονισμούς οικονομικών της υποχρεώσεων προς τρίτους.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι στο άκουσμα της είδησης της δημόσιας προσφοράς η μετοχή της Safe Bulkers στη συνεδρίαση της Wall Street στις 19.55 (ώρα Ελλάδος) διαπραγματεύονταν με μεγάλη πτώση της τάξεως του 7,78% στα 1,24 δολάρια. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    safebulkers

    Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι νέες κοινές μετοχές πρόκειται να πωληθούν στην τιμή των 1,10 δολαρίων έκαστη, γεγονός που σημαίνει πως τα καθαρά έσοδα που αναμένεται να προκύψουν από την πώληση των 13,6 εκατομμυρίων νέων μετοχών θα διαμορφωθούν στα 14,97 εκατ. δολάρια.

    Επιπλέον, ο κ. Χατζηιωάννου, ο οποίος διατελεί διευθύνων σύμβουλος στη Safe Bulkers, θα συμμετάσχει στη δημόσια προσφορά με την αγορά 2.727.272 μετοχών, επενδύοντας ένα ποσό ύψους 3 εκατ. δολαρίων.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η ναυτιλιακή χορήγησε το δικαίωμα στους επενδυτές που θα συμμετάσχουν στη δημόσια προσφορά – εντός ενός χρονικού περιθωρίου διάρκειας 30 ημερών – να αγοράσουν επιπλέον 2.040.000 κοινές μετοχές της εταιρείας.

    safe bulkers
    Το πλοίο “Venus Heritage” τύπου post-panamax της Safe Bulkers

    Ως ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς έχουν οριστεί να λειτουργήσουν οι εταιρείες Stifel, Nicolaus & Company Inc. και DNB Markets Inc., ενώ η Seaport Global Securities LLC θα έχει το ρόλο συνδιαχειριστή.

    Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά έσοδα της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του 2016 κατέγραψαν πτώση κατά 19% και διαμορφώθηκαν στα 27,1 εκατ. δολάρια έναντι 33,5 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Η Safe Bulkers εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο καθαρές ζημιές 24,5 εκατ. δολαρίων, διευρυμένες σημαντικά σε σχέση με τις ζημιές 7,5 εκατ. δολαρίων που κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του 2015.

    Οι προσαρμοσμένες ζημιές διαμορφώθηκαν την ίδια περίοδο στα 9 εκατ. δολάρια από 6,3 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2015. Σε επίπεδο εννεαμήνου, τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν κατά 20% στα 78,1 εκατ. δολάρια από 97,4 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο του 2015, ενώ οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 5,13 εκατ. δολάρια έναντι 18 εκατ. δολαρίων στο περυσινό εννεάμηνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Χατζηιωάννου: Επενδύει σε μεταχειρισμένα πλοία η Safe Bulkers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχ. Μποδούρογλου: Γιατί πουλάει για scrap πλοία ηλικίας 9 ετών – Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης: Τα μεγαλόπνοα σχέδια της Latsco. Τι λένε πηγές της εταιρίας στο mononews.gr 



    ΣΧΟΛΙΑ