• Business

    John Fredriksen: 13,4 εκατομμύρια νέες μετοχές εκδίδει η Frontline

    John Fredriksen

    John Fredriksen, εφοπλιστής Frontline και Ocean Gold


    Σε έκδοση νέων μετοχών με στόχο τη συγκέντρωση ποσού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η ναυτιλιακή εταιρεία Frontline, συμφερόντων του εφοπλιστή John Fredriksen, η οποία επέλεξε τις Arctic Securities AS και Arctic Securities LLC ως διαχειρίστριες της έκδοσης.

    Η προσφορά των συνολικά 13.422.819 νέων μετοχών απευθύνεται σε συγκεκριμένους Νορβηγούς και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές που υπόκεινται σε εξαιρέσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για την έκδοση νέων μετοχών. Το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής ορίζεται σε 100.000 ευρώ.

    Η τιμή της προσφοράς ορίζεται στα 7,45 δολάρια ανά νέα μετοχή, που ισοδυναμεί με discount 2,1% έναντι του κλεισίματος της μετοχής της Frontline στον δείκτη NYSE στις 8 Δεκεμβρίου. Η προθεσμία υποβολής προσφορών ξεκίνησε στις 11 το βράδυ της Πέμπτης και έκλεισε στις 9 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος).

    Η έκδοση των μετοχών είναι εγγυημένη από τον κύριο μέτοχο της εταιρείας, την κυπριακή Hemen, που ελέγχεται από τον John Fredriksen και κατέχει περίπου το 52% των κανονικών μετοχών της Frontline. Αν υπάρξουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες προσφορές, η διανομή μετοχών στη Hemen ενδέχεται να μειωθεί κάτω από το ποσοστό pro rata της, προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική της κεφαλαιοποίηση.

    Στόχος της Frontline με την έκδοση των νέων μετοχών είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, να χρηματοδοτήσει ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω της απόκτησης πλοίων και να εξυπηρετήσει γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς.

    Οι νέες μετοχές αναμένεται να παραδοθούν στους αγοραστές στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα θα καταστούν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο του Όσλο και στον δείκτη NYSE της Νέας Υόρκης.

    Σημειώνεται ότι οι νέες μετοχές δε συνοδεύονται από δικαίωμα λήψης του μερίσματος των 10 σεντς του δολαρίου που ανακοίνωσε στις 28 Νοεμβρίου η εταιρεία και θα καταβληθεί γύρω στις 22 Δεκεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυρά Κουρουμπλή: «Δεν θα σταματήσουν να ζητούν οι ναυτικοί – Δεν θα αφήσω τα νησιά στην τύχη τους»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χρυσή» επένδυση στη ναυτιλία – Οι Έλληνες επένδυσαν 2,2 δισ. ευρώ για 198 πλοία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Goldman Sachs: Δεν είναι κοντά η λύση για το ελληνικό χρέος



    ΣΧΟΛΙΑ