• Business

    Εφορία: Ασφυκτικές πιέσεις προς τους οφειλέτες των 100 δόσεων

    εφορία


    Ούτε μία μέρα καθυστέρηση δεν θα δικαιολογεί η εφορία από 1/1/2017 σε όσους αμελήσουν να εξοφλήσουν έστω και μία δόση από από τη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων. Το καθεστώς γίνεται αυστηρότερο από την πρωτοχρονιά για τους φορολογούμενους που έχουν υπαχθεί στην ρύθμιση του Νόμου  4321 /2015, η οποίαπροβλέπει την ευνοϊκή αποπληρωμή παλαιών ληξιπρόθεσμων χρεών τους στην εφορία με τη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων.

    Από τον Ιούλιο του 2016 και μέχρι το τέλος του 2016 είχαν και έχουν την ευχέρεια καθυστέρησης της εξόφλησης μιας νέας οφειλής στην εφορία το αργότερο έως και 15 ημέρες μετά την κανονική λήξη της προθεσμίας.

    Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν από τις αρχές και έως τα τέλη  του 2017 καθώς δεν θα αναγνωρίζεται  πλέον ούτε καν μια μέρα καθυστέρησης στην εξόφληση είτε μιας δόσης από τη ρύθμιση 100 μηνιαίων δόσεων, είτε  μιας νέας τρέχουσας οφειλής στην εφορία.

    Αν π.χ δεν εξοφληθεί στην ώρα του (εντός της προθεσμίας που ορίζεται)  τυχών φόρος εισοδήματος εντός  του 2017 η η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ ή ο νέος φόρος ακινήτων αλλά αυτό γίνει εκπρόθεσμα – ακόμη και με καθυστέρηση μιας μέρας – ο φορολογούμενος χάνει αυτομάτως την ευνοϊκή ρύθμιση των  100 δόσεων.

    Από την άλλη πλευρά, τα  υπόλοιπα των  ανεξόφλητων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων περνούν πλέον στην κατηγορία των αρρύθμιστων ληξιπρόθεσμων χρεών για τα οποία η εφορία μπορεί να κινήσει διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την αποπληρωμή – Πώς μπορείτε να μην πληρώσετε και να είστε νόμιμοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Σε λευκό κλοιό η Αθήνα- Που θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Όλο το σχέδιο πώλησης χρεωμένων εταιριών σε νέους επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ