Το θετικό momentum των τελευταίων συνεδριάσεων διατηρεί η χρηματιστηριακή αγορά και στην πρώτη συνεδρίαση του 2017. Συνεπικουρούμενος από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να υπερκεράσει τις 650 μονάδες και να κινηθεί προς τα υψηλά των 656 μονάδων. Αν και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι σήμερα κλειστό και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε αρνητικό έδαφος, ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο της τάξης του 0,20% και βρίσκεται στις 644 μονάδες.

Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της MIG με ποσοστό 4,67% και ακολουθούν οι μετοχές της Πειραιώς (2,87%), Eurobank (1,71%), Εθνική (1,61%) και Alpha (0,53%). Εκτός του τραπεζικού κλάδου η ΔΕΗ κινείται στα επίπεδα των 2,92 ευρώ (+1,04%) και η Ελλάκτωρ στο 1,10 ευρώ (0,92%).

Φυσικά οι συναλλακτικοί όγκοι είναι περιορισμένοι και η αξία των συναλλαγών 75 λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης ανέρχεται μόλις στα 2 εκατ.ευρώ. Πολλές μετοχές δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει συναλλαγές ενώ από όσες άνοιξαν, 39 έχουν θετικό πρόσημο, 13 πτώση και 21 παραμένουν αμετάβλητες.

Στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορταστική συνεδρίαση με τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς. Το Χ.Α. Έπειτα από δύο έντονα πτωτικά χρόνια, έκλεισε το 2016 με μικρή άνοδο σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και η εκτίμηση των στελεχών της αγοράς είναι πως η πορεία αυτή μπορεί να διατηρηθεί και το 2017.