array(0) {
}
        
    
Menu
0.17%
Τζίρος: 323.66 εκατ.

Η αρχιτεκτονική της συνέχειας

Τράπεζα Αττικής: μεγάλη κερδοσκοπία με την μετοχή της. Τι συμβαίνει;

Ανατιμητική κερδοσκοπία καθοδηγούμενη από εσωτερικά χαρτοφυλάκια βρίσκεται σε εξέλιξη την 2η Ιανουαρίου στην Τράπεζα Αττικής (Attica bank). Η μετοχή ανακάμπτει με κέρδη +24% στα 0,0360 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 84 εκατ.  Η σχέση τιμής προς λογιστική αξία διαμορφώνεται στα 0,12 επίπεδα στα οποία αντικατοπτρίζουν μια αξία για την Attica bank και όχι προφανώς τα 0,30 […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

CrediaBank: Πρόσβαση σε περισσότερα από 2.500 ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τη Euronet
Εθνική Τράπεζα: Έρχεται νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Όλες οι πληροφορίες
Χρηματιστήριο: Επιχείρηση ανάκαμψης
Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ανατιμητική κερδοσκοπία καθοδηγούμενη από εσωτερικά χαρτοφυλάκια βρίσκεται σε εξέλιξη την 2η Ιανουαρίου στην Τράπεζα Αττικής (Attica bank). Η μετοχή ανακάμπτει με κέρδη +24% στα 0,0360 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 84 εκατ.  Η σχέση τιμής προς λογιστική αξία διαμορφώνεται στα 0,12 επίπεδα στα οποία αντικατοπτρίζουν μια αξία για την Attica bank και όχι προφανώς τα 0,30 ευρώ αυτή η ακραία τιμή με την οποία πραγματοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου του 2015.

Η διοίκηση υπό τον Θ. Πανταλακη έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης με ομολογιακό και διάθεση προβληματικών δανείων.  Το προτεινόμενο σχέδιο είναι τόσο θολό και δυσδιάκριτο, τόσο ασαφές και ηθικά μεμπτό πως ένας επενδυτής θα πάρει και απόδοση στο ομολογιακό και προμήθεια από την αξιοποίηση των NPLs…. Βεβαια η αγορά πρόσφατα έστειλε την μετοχή σε ιστορικά χαμηλά δηλαδή κάτω από τα 0,030 ευρώ.

Η εικόνα της αγοράς την Δευτερα 2 Ιανουαριου 

Το θετικό momentum των τελευταίων συνεδριάσεων διατηρεί η χρηματιστηριακή αγορά και στην πρώτη συνεδρίαση του 2017. Συνεπικουρούμενος από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να υπερκεράσει τις 650 μονάδες και να κινηθεί προς τα υψηλά των 656 μονάδων. Αν και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι σήμερα κλειστό και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε αρνητικό έδαφος, ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο της τάξης του 0,20% και βρίσκεται στις 644 μονάδες.

Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της MIG με ποσοστό 4,67% και ακολουθούν οι μετοχές της Πειραιώς (2,87%), Eurobank (1,71%), Εθνική (1,61%) και Alpha (0,53%). Εκτός του τραπεζικού κλάδου η ΔΕΗ κινείται στα επίπεδα των 2,92 ευρώ (+1,04%) και η Ελλάκτωρ στο 1,10 ευρώ (0,92%).

Φυσικά οι συναλλακτικοί όγκοι είναι περιορισμένοι και η αξία των συναλλαγών 75 λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης ανέρχεται μόλις στα 2 εκατ.ευρώ. Πολλές μετοχές δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει συναλλαγές ενώ από όσες άνοιξαν, 39 έχουν θετικό πρόσημο, 13 πτώση και 21 παραμένουν αμετάβλητες.

Στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορταστική συνεδρίαση με τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς. Το Χ.Α. Έπειτα από δύο έντονα πτωτικά χρόνια, έκλεισε το 2016 με μικρή άνοδο σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και η εκτίμηση των στελεχών της αγοράς είναι πως η πορεία αυτή μπορεί να διατηρηθεί και το 2017.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απόστολος Βακάκης: Πού φτάνουν οι αποδοχές του Mr Jumbo, τα μερισματικά έσοδα των 15,6 εκατ. ευρώ και η… πίκρα των μετόχων

Το ράλι της Aktor και τα μυστικά Εξάρχου, τι συμβαίνει σε ΕΛΠΕ και Bylot, η ΠΛΑΘ έχει story, ο Παπασταύρου και ο ΑΔΜΗΕ, ο μισθός του Βακάκη, ο tiktoker Καντώρος, ο personal trainer της κυρίας υπουργού, όταν το Château Margaux συναντά το Costa Navarino και ο εφοπλιστής Τσαβλίρης στο My Story

Η Αθηνά Ωνάση παραιτήθηκε αιφνίδια από το Δ.Σ. της Groupe Casino

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κώστας Δελαπόρτας (DryDel): Ο εφοπλιστής πίσω από το deal-ρεκόρ των 38 εκατ. δολαρίων για ένα 5ετές ultramax
Χάρης Ηλιάδης: Ο Έλληνας investment banker που φέρνει τις  δουλειές στην Goldman Sachs
Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε τη μεγάλη ρελάνς και αλλάζει τον (τηλεοπτικό) χάρτη του ελληνικού μπάσκετ
Amazon – Starlink: Μάχη γιγάντων στην Ελλάδα και ο ρόλος του Panos Panay
Χάρης Σαχίνης: Από πού θα έρθει η ανάπτυξη για την ΕΥΔΑΠ
Google: Ο νομπελίστας αντιπρόεδρος της DeepMind, Τζον Τζάμπερ, αποχωρεί για να ενταχθεί στην Anthropic
Dotsoft: Με ποσοστό 43,60% ο Αναστάσιος Μάνος
Η ΟΛΘ ανάμεσα στις πρώτες 41 εταιρείες που λαμβάνουν το Σήμα Διαφορετικότητας
ΟΛΘ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας από Μολδαβία και Ρουμανία – Στο επίκεντρο περιφερειακές συνεργασίες και διασυνδεσιμότητα
Revoil: Η Μαρία Μπουζούρα νέο μέλος στο ΔΣ