• Business

    Aύξηση επιτοκίων στο 0,75% ανακοίνωσε η FED – Εκτόξευση για δολάριο και πτώση για Dow Jones

    Janet Yellen. Επικεφαλης FED


    Tην αύξηση των επιτοκίων κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες, από το 0,5 στο 0,75%, αποφάσισαν πριν από λίγο οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (FED), επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.

    «Λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες και αναμενόμενες συνθήκες στην αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό, η Επιτροπή αποφάσισε να αυξήσει το εύρους των επιτοκίων» αναφέρεται στην ανακοίνωση που ενέκριναν ομόφωνα τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC). «Οι αυξήσεις στις θέσεις εργασίας είναι σταθερές τους τελευταίους μήνες και το ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει» σημειώνεται.

    dow jones

    Η ανακοίνωση της FED οδήγησε σε μια τρελή εκτίναξη του δείκτη Dow Jones, που έφτασε σχεδόν στις 20.000 μονάδες, πριν σταθεροποιηθεί ξανά γύρω στις 19.936 μονάδες. Στην συνεχεια ακολούθησε νευρικότητα που με τη σειρά της, έφερε αρνητικά πρόσημα στα ταμπλό. Και κάπως έτσι, “έσπασε” το επταήμερο ανοδικό σερί του Dow Jones και ο δείκτης απομακρύνθηκε από το ψυχολογικό όριο των 20.000 μονάδων που δεν πρόλαβε να αγγίξει.

    Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 118 μονάδων ή 0,60% στις 19.792,53 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 0,81% στις 2.253,28 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,50% στις 5.436,67 μονάδες. Ο τραπεζικός κλάδος γνώρισε πτώση 0,6%, διαγράφοντας τα αρχικά του κέρδη.

    Αυτά, την ώρα που το δολάριο κερδίζει έδαφος, έχοντας ήδη κατακτήσει το υψηλό 13 ετών, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2003. Ταυτόχρονα, το δολάριο αυξήθηκε κατά 0,6 έναντι του ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς. Την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί το ΔΣ. Πιθανό να αναλάβει ως CEO πρόσωπο έκπληξη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Forbes: Ο Putin παραμένει ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξαλλος ο Τσίπρας με τους δανειστές – «Να φύγει τελείως το ΔΝΤ από το πρόγραμμα»



    ΣΧΟΛΙΑ