ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλη η αλήθεια για Alpha και Εθνική, η μαγική κίνηση Ορσέλ, πόσα μετρητά θέλει ο Κόκκαλης για την Ευρώπη, το big deal της Qualco, το ομόλογο της Capital, το γεύμα Δένδια – Καραμανλή, το κάλεσμα Μαρινάκη και το super πάρτι της Majd Samaan
Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, μέλος του Ομίλου INTRACOM, ανακοινώνει την αναβάθμιση των προγραμμάτων ασφάλισης επιχειρήσεων «BUSINESS ADVANCED» και «BUSINESS PROTECT» με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ενόψει της επέκτασης της υποχρεωτικής ασφάλισης των επιχειρήσεων έναντι των φυσικών καταστροφών.
Ειδικότερα από την 1η Ιουνίου 2025 και σύμφωνα με τα άρθρα 25 και 136 του Νόμου 5162/2024 (που τροποποιεί το άρθρο 5 του Ν. 5116/2024), η υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών επεκτείνεται σε όλες τις επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω των 500.000€ διευρύνοντας σημαντικά το πεδίο εφαρμογής της υποχρεωτικότητας σε πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επισημαίνεται ότι η υποχρεωτική ασφάλιση φυσικών καταστροφών καλύπτει κατ’ ελάχιστον τους κινδύνους Δασικής Πυρκαγιάς, Πλημμύρας και Σεισμού, αφορά δε τις υλικές ζημιές σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και σε λοιπά στοιχεία ενεργητικού της επιχείρησης (όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα κ.λπ.), για τουλάχιστον το 70% της συνολικής τους αξίας.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί ότι η μη συμμόρφωση επιφέρει πρόστιμο 10.000€, το οποίο διπλασιάζεται αν δεν υπάρξει συμμόρφωση εντός 30 ημερών ενώ παράλληλα εξαιρεί την επιχείρηση από κάθε μορφή κρατικής αρωγής.
Ανταποκρινόμενη στις νέες ρυθμίσεις η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αναβάθμισε τα προγράμματα ασφάλισης επιχειρήσεων «BUSINESS ADVANCED» και «BUSINESS PROTECT», συμπεριλαμβάνοντας στις παροχές των προγραμμάτων τις υποχρεωτικές καλύψεις έναντι φυσικών καταστροφών.
Περισσότερες πληροφορίες για τα όρια ασφαλισμένων κεφαλαίων κάλυψης καθώς και για τις παροχές και καλύψεις που δίνονται μέσω των προγραμμάτων ασφάλισης επιχειρήσεων «BUSINESS ADVANCED» και «BUSINESS PROTECT» της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας: https://europe-asfalistiki.gr/epixeirhseis/asfaleia-mikromesaies-epixeiriseis/euro-prostasia-basikh-enisxymenh/
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική κ. Νικόλαος Μακρόπουλος αναφερόμενος στα νέα προγράμματα ασφάλισης επιχειρήσεων BUSINESS PROTECT και BUSINESS ADVANCED τόνισε:
«Ο νέος νόμος δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την προστασία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς πάνω από 56.000 επιχειρήσεις της χώρας έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ. Πιστεύουμε δε ότι η υποχρέωση αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να θωρακίσουν το μέλλον τους απέναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα, διασφαλίζοντας έναντι φυσικών καταστροφών την επιχείρησή τους και συμβάλλοντας στην ευρύτερη ανθεκτικότητα της οικονομίας.
Στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με αφοσίωση για την παροχή καινοτόμων και αξιόπιστων ασφαλιστικών λύσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και είμαστε πεπεισμένοι ότι τα νέα προγράμματα ασφάλισης περιουσίας BUSINESS PROTECT και BUSINESS ADVANCED θα συμβάλλουν σημαντικά στην περαιτέρω επιτυχημένη πορεία της Εταιρείας μας.»
Διαβάστε επίσης:
Πετρέλαιο: Κρίσιμη συνάντηση ΟΠΕΚ+ για τις ποσοστώσεις – Τι μέλλει γενέσθαι με την παραγωγή
Stellantis: Νέος CEO, ο Antonio Filosa από τέλη Ιουνίου μετά από 25 χρόνια στην εταιρεία
Aegean: Κατά 14% υψηλότερος ο κύκλος εργασιών στο α΄ τρίμηνο – EBITDA €43,8 εκατ. από €33,2 εκατ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μειώσεις έως 23% στα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Μάρτιο
- ΥΠΕΞ: 10 επιπλέον γραμμές εκτάκτου ανάγκης για παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες στη Μέση Ανατολή – Η λίστα με όλες τις πρεσβείες και προξενεία
- Ιράν: Ύψωσε την «Κόκκινη Σημαία της Εκδίκησης» και απειλεί ΗΠΑ και Ισραήλ για τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ (βίντεο)
- Άρης: Σε αναμονή η ομάδα στο Άμπου Ντάμπι μετά τη διακοπή της EuroLeague από την επίθεση του Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.