• Business

    UBS: Τι προβλέπουν οι αναλυτές της για ΕΛΠΕ και Motor Oil

    UBS


    Τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου των Motor Oil και ΕΛΠΕ έδωσε η UBS ,  διατηρώντας τη σύσταση Buy για τις δύο πετρελαϊκές εταιρείες.

    Ο ελβετικός οίκος προχωρά σε μια νέα αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Motor Oil, αυξάνοντάς την από τα 14,5 στα 15,5 ευρώ. Ταυτόχρονα, διατηρεί τη σύσταση αγοράς για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με την τιμή στόχο να παραμένει στα 6 ευρώ.

    Αναφορικά με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, η UBS εκτιμά ότι τα ΕΛ.ΠΕ. θα εμφανίσουν 168 εκατ. ευρώ EBITDA, 17% χαμηλότερα σε τριμηνιαία βάση και 9% σε ετήσια.

    Τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 59 εκατ. ευρώ, 21% χαμηλότερα σε τριμηνιαία βάση και 11% σε ετήσια. Tο μέρισμα για τη χρήση που εκτιμά η UBS είναι 0,2 ευρώ ανά μετοχή.

    Για τη Motor Oil, αναφορικά με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου η UBS εκτιμά ότι η εταιρεία θα εμφανίσει 120 εκατ. ευρώ EBITDA, 24% χαμηλότερα σε τριμηνιαία βάση και 19% σε ετήσια.

    Τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 54 εκατ. ευρώ, 20% χαμηλότερα σε τριμηνιαία βάση και 40% ετησίως.

    Tο μέρισμα για τη χρήση που εκτιμά η UBS είναι 1 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,72 ευρώ ανά μετοχή που εκτιμά το consensus για την εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελληνικό : Σύντομα το στρατηγικό σχέδιο ανάπλασης, τρέχουν για το διαγωνισμό του καζίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο: Μπαράζ αποχωρήσεων εξετάζουν οι τράπεζες λόγω Brexit

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρενάτο Ματσοντσίνι: Θα επενδύσουμε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 500 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ