• Business

    Νέα πτώση της στερλίνας έναντι του ευρώ και του δολαρίου (σχεδιάγραμμα)

    • NewsRoom


    Παρόλο που η στερλίνα έχει χάσει σχεδόν το ένα πέμπτο της αξίας της έναντι του δολαρίου από την ημέρα του δημοψηφίσματος για το Brexit τον περασμένο Ιούνιο εν τούτοις και σήμερα Τρίτη το νόμισμα υποχωρεί  έναντι του δολαρίου αλλά και του ευρώ, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας στην άνω βουλή της Βρετανίας σχετικά με τον νόμο που δίνει στην Theresa May το δικαίωμα να ξεκινήσει της επίσημες συνομιλίες για το Brexit.

    stock analyst-roundup-this-is-what-the-city-and-wall-street-are-saying-about-brexitΣύμφωνα με την ING οι επενδυτές θα προτιμούσαν το Brexit να ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται, αφού έχουν πλέον συνηθίσει στην ιδέα ότι είναι αναπόφευκτο. “Οι αγορές θέλουν να δουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 νωρίτερα παρά αργότερα, γιατί τότε θα υπάρξει σαφήνεια γύρω από την τρέχουσα αβεβαιότητα”.

    Η στερλίνα υποχωρεί 0,3% στο $1,2190, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Ιανουαρίου, ενώ σε χαμηλό επτά εβδομάδων και τις 86,71 πένες κινείται έναντι και του ευρώ.

    “Οι εξελίξεις σχετικά με την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 έχουν αρνητική επίπτωση στη στερλίνα,  ενώ αρνητικός είναι ο αντίκτυπος και των τελευταίων στοιχείων που επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση της ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους”, όπως σημειώνει ο Stephen Gallo, στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος στην BMO Capital, προσθέτοντας ότι η πολιτική επηρεάζει το νόμισμα περισσότερο από τα θεμελιώδη μεγέθη.

    screen shot 2017-03-07 pound dollar



    ΣΧΟΛΙΑ