• Business

    Μια ακόμα τράπεζα εγκαταλείπει το Λονδίνο λόγω Brexit – Βρίσκει «στέγη» στη Γερμανία η Lloyds

    Lloyds


    Μια ακόμα μεγάλη βρετανική τράπεζα, η Lloyds, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το Λονδίνο λόγω Brexit. Η τράπεζα μελετά να μεταφέρει την ευρωπαϊκή της έδρα στο Βερολίνο, ώστε να διατηρήσει την πρόσβαση της στην ενιαία αγορά.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η βρετανική τράπεζα σκοπεύει να μετατρέψει το υποκατάστημα της στη Γερμανία σε θυγατρική και σχεδιάζει να υποβάλλει αίτημα για να επεκτείνει την τραπεζική της άδεια. Η τράπεζα θα μετακινήσει ένα μικρό αριθμό εργαζομένων στη Γερμανία και θα κάνει αίτηση για τις υπόλοιπες αλλαγές, αργότερα το 2017. Το υποκατάστημά της Lloyds στο Βερολίνο απασχολεί σήμερα γύρω στους 300 ανθρώπους.

    H Lloyds δεν είναι η μόνη τράπεζα που ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το City του Λονδίνου για να γλιτώσει από τις επιπτώσεις του Brexit. Η Barclays επιδιώκει να μεταφέρει την έδρα της στο Δουβλίνο, ενώ η αμερικανική Goldman Sachs εξετάζει να μεταφέρει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, ενώ UBS και HSBC εξετάζουν την μείωση του προσωπικού τους στα καταστήματά τους στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Σήμερα, η Lloyds ως τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, μέλους της ΕΕ, δύναται να παρέχει υπηρεσίες σε 31 διαφορετικά κράτη. Μετά την ολοκλήρωση του Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί από την αρχή αυτά τα δικαιώματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μελέτη-κόλαφος: 83.000 θέσεις εργασίας στο City του Λονδίνου θα χαθούν αν γίνει «σκληρό» Brexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απολύσεις στην Ryanair λόγω Brexit

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Brexit θα κάνει τις βρετανικές οικογένειες φτωχότερες το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ