• Business

    Μ. Παναγιωτάκης: Εξηγήσεις για την έφοδο της DG Comp στα γραφεία της ΔΕΗ

    ADMHE ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ Παναγιωτάκης

    Εμμ. Παναγιωτάκης – Πρόεδρος ΔΕΗ


    Εξηγήσεις για την αιφνιδιαστική έφοδο των κλιμακίων της DG Comp στη ΔΕΗ έδωσε μέσω χρηματιστηριακής ανακοίνωσης η διοίκηση της επιχείρησης.

    Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διενεργεί έλεγχο στην επιχείριση, σύμφωνα με το Άρθρο 20 του Κανονισμού 1/2003 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Όπως αναφέρει η επιχείρηση, ο έλεγχος διενεργείται δυνάμει σχετικής απόφασης της Επιτροπής με ημερομηνία 1.2.2017 για υποτιθέμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ΔΕΗ στη χονδρική αγορά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 και εφεξής.

    Η Διοίκηση της Επιχείρησης, σεβόμενη τις κοινοτικές διαδικασίες, όργανα και θεσμούς, παρέχει στους ελεγκτές κάθε δυνατή συνδρομή για τη διευκόλυνση του έργου τους.

    Άλλωστε, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, αυστηρά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις των νόμων και των κωδικών, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Τι δηλώνει η DG Comp

    Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει όπως υπάρχουν ανησυχίες ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες ίσως ενεπλάκησαν σε αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές σε παράβαση των κανόνων της ΕΕ για τα καρτέλ που απαγορεύουν την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

    Όπως αναφέρεται, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι είναι προκαταρκτικό βήμα σε περιπτώσεις υποψίας ύποπτων πρακτικών. Το γεγονός ότι γίνονται δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι ένοχες ούτε αποτελούν προάγγελο για το αποτέλεσμα της έρευνας. Η Κομισιόν σέβεται το δικαίωμα άμυνας ειδικά σε ότι αφορά το δικαίωμα των εταιρειών να ακουστούν κατά τη διαδικασία.

    Δεν υπάρχει νομικό όριο σε ότι αφορά τον χρόνο ολοκλήρωσης της έρευνας. Η διάρκεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, περιλαμβανομένης της περιπλοκότητας της απόφασης και του βαθμού συνεργασίας των εμπλεκόμενων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιφνιδιαστική απόβαση της DG Comp στην ΔΕΗ. Ποιες είναι οι σοβαρές κατηγορίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί Protergia και Elpedison περνούν στην αντεπίθεση για τις τιμές στο ρεύμα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο μεγάλος πόλεμος Μυτιληναίου (Protergia) – Piguet (Elpedison) ξεκίνησε



    ΣΧΟΛΙΑ