• Business

    Grivalia Properties: Εξασφάλισε δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα

    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. Grivalia Management


    Η Grivalia Properties ανακοίνωσε και επίσημα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμου δανείου, ύψους 50 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το IFC, μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Στόχος της νέας γραμμής χρηματοδότησης συνιστά η βελτίωση των επιχειρηματικών υποδομών και η ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης στον τομέα των εμπορικών ακινήτων,

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, το IFC εισαγάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πιστοποίηση «Αριστείας Σχεδιασμού για Μεγαλύτερη Αποδοτικότητα» (Excellence in Design for Greater Efficiencies-EDGE).

    Η Ελλάδα εντάχθηκε στο πλαίσιο χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2015, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης.

    Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, η  Grivalia Properties ανακοίνωσε ότι η κατά 50% κοινή εταιρεία της με δ.τ. Piraeus Port Plaza 1 συμφώνησε με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως €20 εκατ. σε δύο σειρές, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση του κτηρίου των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Πειραιά.

    Η Grivalia Properties κατέχει και λειτουργεί σχεδόν 90 εμπορικά ακίνητα, κυρίως στην Ελλάδα, τα οποία μισθώνονται από εταιρείες διαφόρων κλάδων, όπως αυτές των τραπεζών, του λιανικού εμπορίου και των κεντρικών γραφείων παραγωγικών επιχειρήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Συνεχίζει να στηρίζει τους αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: PwC: Αισιόδοξοι οι CEOs για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Philip Morris: Πάνω από 1 εκατ. καπνιστές χρησιμοποιούν το IQOS της

     



    ΣΧΟΛΙΑ