• Business

    Ν. Ζαχαριάδης: Θα τετραπλασιάσω το μερίδιο της Elpedison μέχρι το 2019

    • NewsRoom
    Elpedison

    Νικος Ζαχαριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος στην ELPEDISON


    Ένα πλάνο με σκοπό τον τετραπλασιασμό του μεριδίου της Elpedison στην λιανική αγορά σε ορίζοντα τριετίας αλλά και την προετοιμασία για κάθε σενάριο – ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς όπως αυτό της Μικρής ΔΕΗ ή κάποιου τύπου Μικρή ΔΕΗ περιλαμβάνει η στρατηγική της εταιρίας, που καθορίστηκε κατόπιν συζήτησης την περασμένη Παρασκευή στο Μιλάνο σε σύσκεψη των μετόχων της (ΕΛΠΕ και Edison).

    Από την πλευρά της Elpediosn  συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ν. Ζαχαριάδης.

    Οι μέτοχοι των δύο εταιριών επαναβεβαίωσαν στο Μιλάνο το ενδιαφέρον τους για ενίσχυση της θέσης τους στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού και στο πλαίσιο αυτό χάραξαν τους βασικού άξονες της στρατηγικής τους με στόχο τον τετραπλασιασμό του μεριδίου της Elpedison στη λιανική αγορά στο τέλος του 2019 που με βάση το μνημόνιο το μερίδιο της ΔΕΗ θα πρέπει να έχει υποχωρήσει κάτω από το 50%.

    Σήμερα η Elpedison βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων στον τομέα της λιανικής, αμέσως μετά την Protergia του Ομίλου Μυτιληναίου, συγκεντρώνοντας το 2,42% της αγοράς και ο στόχος είναι να φτάσει στο 10% το 2019.

    Παράλληλα oι μέτοχοι της Elpedison προετοιμάζονται και για την επέκτασή τους στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής αναμένονταi να αποσαφηνίσει η κυβέρνηση τα σχέδιά της σε σχέση με την επίτευξη των δεσμευτικών στόχων που έχουν τεθεί από το Μνημόνιο.

    Εκτίμηση των μετόχων σε Ελλάδα και Ιταλία, αλλά και των Γάλλων της EDF που ελέγχει την ιταλική εταιρία, είναι ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε σενάρια τύπου Μικρή ΔΕΗ.

    Η Elpedison που στο παρελθόν είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τη Μικρή ΔΕΗ, αλλά και για το σχέδιο συμπράξεων με ιδιώτες στον τομέα της παραγωγής, επαναβεβαίωσε στο Μιλάνο το ενδιαφέρον της και προετοιμάζεται σε αυτή την κατεύθυνση.

    Στη σύσκεψη του Μιλάνου εξετάστηκε και η πορεία των ΝΟΜΕ αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις στην εγχώρια αγορά.

    Τα θέματα που σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας χρήζουν άμεσης παρέμβασης προς διόρθωση των στρεβλώσεων είναι το τέλος προμηθευτή για τη μείωση του ελλείμματος των ΑΠΕ και ο νέος μηχανισμός Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ), καθώς τέλος Φεβρουαρίου λήγει ο προσωρινός και ακόμη οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν υποβάλλει στην ΕΕ σχέδιο για το μόνιμο μηχανισμό, με κίνδυνο να στερηθούν οι ιδιώτες παραγωγοί σημαντική ρευστότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αστήρ Παλάς: Με 91,23% και 1.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές η Apollo Investments

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην ENGIE Hellas η διαχείριση των εγκαταστάσεων του «ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος» – 250 νέες θέσεις εργασίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί η μετοχή των ΕΛΠΕ απογειώνεται. Ο ρόλος της Citi και της UBS

     



    ΣΧΟΛΙΑ